Connect with us

Hírek

KLM légitársaság: járatfelfüggesztés Európa-szerte

KLM légitársaság: járatfelfüggesztés Európa-szerte

A holland KLM légitársaság egy időre leállítja az összes interkontinentális és néhány európai járatát, miután a holland kormány új intézkedéseket jelentett be szerda este. A koronavírus új mutációi által okozott járvány-hullám megelőzése érdekében többek között bevezették, hogy minden utasnak, beleértve a személyzetet is, repülés előtt PCR-teszten, valamint közvetlenül az utastérbe való belépés előtt antigénteszten kell részt venni.

A holland médiában nemrégiben megjelent értesülések szerint heti szinten 270 járatát törli a KLM légitársaság. Péntektől várhatóan nem közlekednek a holland légitársaság interkontinentális járatai, valamint az olyan európai járatokat is felfüggesztik, amelyek nem repülnek vissza aznap Hollandiába, hanem a személyzet az adott úti célon tölti az éjszakát.

KLM légitársaság

Mindez azután került bevezetésre, miután kiderült, hogy a kormány szigorítaná a beutazási tilalmat. Nem engedélyeznék repülők érkezését Nagy-Britanniából, Dél-Afrikából és a teljes dél-Amerikai kontinensről.

  • A repülési tilalom (ideiglenesen 1 hónapra) a következő nem európai országokra vonatkozna: Argentína, Bolívia, Brazília, Zöld-foki Köztársaság, Chile, Kolumbia, Ecuador, Francia Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Dél-Afrika, Suriname, Uruguay, Egyesült Királyság, Venezuela.

Jelenleg mindenkinek, aki járványügyi szempontból nagy kockázatú országból érkezik Hollandiába, tesztkötelezettség mellett tíznapos karanténba kell vonulnia. A kormány továbbra sem tanácsolja a külföldi utazást, amennyiben azt rendkívüli körülmény nem indokolja. A kormány terveinek jóváhagyásához a parlament jóváhagyása is szükséges. A javaslatok csütörtökön kerülnek a parlament elé.

(Forrás: Airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top