Connect with us

Hírek

Hollandia komoly szigorításokat kezdeményezett

Hollandia komoly szigorításokat kezdeményezett

Súlyosbodik a járványhelyzet Hollandiában, amivel szembesülve a kormány további szigorításokat kezdeményezett. Többek között szigorítják a beutazási tilalmat, nem engedélyezik repülők érkezését Nagy-Britanniából, Dél-Afrikából és a teljes dél-Amerikai kontinensről.

Beutazási gyakorlat Hollandiába

Bár a hónap harmadik hetében valamelyest csökkent az alapvírusban megbetegedők száma Hollandiában, ugrásszerűen megnőtt azonban a SARS-CoV-2 variáns: holland hatósági jelentések szerint az újonnan megbetegedettek 10 százaléka már ezt kapta el. A kormány így úgy döntött, hogy szigorítják a beutazási tilalmat, továbbá nem engedélyezik repülők érkezését Nagy-Britanniából, Dél-Afrikából és a teljes dél-Amerikai kontinensről. A kormány terveinek jóváhagyásához a parlament jóváhagyása is szükséges. A javaslatok csütörtökön kerülnek a parlament elé.

  • A repülési tilalom (ideiglenesen 1 hónapra) a következő nem európai országokra vonatkozna: Argentína, Bolívia, Brazília, Zöld-foki Köztársaság, Chile, Kolumbia, Ecuador, Francia Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Dél-Afrika, Suriname, Uruguay, Egyesült Királyság, Venezuela.

13 éves kortól továbbra is minden, a holland kormány által magas kockázatúnak ítélt országból Hollandiába utazónak és Hollandián keresztül továbbutazónak a tervezett érkezést megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló papír alapú igazolás mellett, érkezéskor át kell majd esni egy gyors antigén teszten is. A negatív teszteredményt angol, német, spanyol, francia vagy holland nyelven kell kiállítani. Az igazoláson a családi és utónévnek meg kell egyeznie az útlevélben szereplő névvel. Az igazoláson továbbá a tesztet végző intézet vagy labor adatait, valamint a teszt időpontját is fel kell tüntetni.

Emellett egy egészségügyi nyilatkozatot (health declaration form) is fel kell mutatni ahhoz, hogy az utas felszállhasson egy Hollandiába tartó repülőgép vagy hajó fedélzetére, illetve Hollandiába tartó autóbusz vagy vasúti járatra. Az egészségügyi nyilatkozat innen érhető el. A biztonságos országok folyamatosan aktualizált listája elérhető ezen a linken. Európában jelenleg csak Izland minősül biztonságosnak.

A hollandiai repterekre csak maszkban és COVID-tünetek nélkül lehet belépni, illetve előzetesen ki kell tölteni egy egészségügyi nyilatkozatot, amelyet az utasnak kitöltve magával kell vinnie. Aki bármelyik kérdésre igennel válaszol, nem repülhet. A reptereken szúrópróbaszerűen speciális fizikai vizsgálatokat is végeznek. A tömegközlekedés működik, azonban azt csak nélkülözhetetlen utazás céljából lehet igénybe venni.

Hollandia utazás

Kijárási tilalom

Hollandia annak érdekében, hogy megakadályozza az új vírusmutációk terjedését, a jelenleg érvényben lévő lockdownt éjszakai kijárási tilalommal is kibővítené. A második világháború óta ez lenne az első alkalom, hogy éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be az országban.

A kijárási korlátozás pénteken (január 22.) 20.30-kor lépne érvénybe, és legalább február 9-ig tartana. A kijárási korlátozás minden nap 20.30-tól 04.30-ig lenne érvényben. A tilalom alól csak munkavégzés esetén lehetne mentességet kapni.

Hollandia

A Holland Királyság részét képező karib-tengeri szigeteken jelenleg érvényben lévő beutazási feltételekről javasoljuk a Konzuli Szolgálat oldalának felkeresését.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top