Connect with us

Király repjegyek

A havannai reptér újra nyitva! Megváltozott belépési feltételek

A havannai reptér újra nyitva! Megváltozott belépési feltételek

2020. november 15-től a havannai José Martí nemzetközi repülőtér is – hasonlóan az ország más repülőtereihez – fogad kereskedelmi járatokat. Más üdülési célpontok, mint például Varadero vagy Cayo Coco 2020 nyara óta kényelmesen elérhetők Európából.

Advertisement

Kuba az ország kedvező járványügyi adataira és a küszöbön álló turisztikai főszezonra tekintettel fokozatosan megnyitja a határait (tengeri és légi kikötőit egyaránt) a külföldről érkező turisták előtt. A Swiss Air légitársaság repülőgépének megérkezésével a havannai José Marí Nemzetközi Repülőtér is újranyitott az utazók előtt. A bevezetett szigorú egészségügyi, biztonsági protokollok garantálják, hogy Kuba biztonságos célállomás legyen.

Új belépési feltételek decembertől

Minden Havannába érkező utast a repülőtéren egészségügyi ellenőrzésnek vetnek alá. A lázzal vagy a fertőző betegség tüneteivel rendelkező utasokat elkülönítik. 2020. december 1-jétől minden utasnak 30 dolláros higiéniai díjat is kell fizetnie. (A díj nem csak a PCR-vizsgálat elvégzését tartalmazza, hanem az összes többi egészségügyi költséget is.)

Az országba érkező turistáknak kötelező kitölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot. A repülőtéren PCR tesztet végeznek a kubai egészségügyi szakemberek, amelynek eredményéről 24 órán belül tájékoztatják az addig a szállásán tartózkodni köteles beutazót. Negatív eredmény esetén a turista elhagyhatja a szállását és szabadon mozoghat (az érvényben lévő egészségügyi előírásokat természetesen be kell tartania). Az 5. napon ellenőrző tesztet köteles végeztetni minden Kubába utazó (ennek helyszíne Havannában: Clinica Internacional de Siboney).

Turistakártya igénylése Kubába

A Kubába utazó magyar állampolgároknak, ha turistaként utaznak továbbra is szükségük van turistakártyára, amelyet beszerezhetnek a konzulátuson. A turistakártya a Kubába való belépéstől számított 30 napig érvényes, és egyszeri belépésre jogosít. Egyszer hosszabbítható meg Kubában újabb 30 napig a bevándorlási hivatali irodában, vagy a reptéren (amennyiben a hosszabb tartózkodás érdekében szükséges). Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy 2019 január óta a Kubai Konzulátus nem kezel készpénzt, csak banki készpénz-befizetési igazolást fogad el. Ügyintézés előtt 3 nappal egy SBERBANK fiókban kell befizetni az illetéket, melyekről a bank honlapján tájékozódhatnak.

Igényléshez szükséges dokumentumok:

  • érvényes útlevél
  • menettérti repülőjegyről szóló igazolás nyomtatott formában
  • formanyomtatvány (kitöltve és aláírva)
  • 22 euro (amit 3 nappal ügyintézés előtt a Nagykövetség SBERBANK-nál vezetett bankszámlájára kell utalni)

Részletesebb információért kérjük keresse fel az alábbi oldalt.

Jelenleg Kuba tizenhat tartományából tizenhárom nyitva áll a látogatók előtt. Elérhető többek között a sokak által kedvelt Varadero, Cayo Largo Del Sur, Cayo Coco, Cayo Guillermo, Cayo Santa María és Cayo Cruz. A szájmaszk mindenütt kötelező, ennek helytelen viselése esetén is pénzbírság szabható ki a hatóságok részéről.

(Forrás: Konzuli Szolgálat, Kubai Nagykövetség)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top