Connect with us

Hírek

Törökországba is szabadon utazhatunk a védettségi igazolvánnyal

Törökországba is szabadon utazhatunk a védettségi igazolvánnyal

Törökországba is szabadon utazhatunk védettségi igazolvánnyal – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Keddtől Magyarország és Törökország kölcsönösen elismeri az egymás országaiban kiadott oltási védettségi igazolásokat – jelentette be Szijjártó Péter. A hatóságok nemcsak az Európai Gyógyszerhatóság által engedélyezett védőoltásokat fogadják el, a felvett oltás típusától függetlenül utazhatunk.

„Mindazok, akik beoltásra kerültek, legyenek magyar vagy török állampolgárok, holnaptól szabadon utazhatnak a két ország között, vagyis mindenfajta karantén- és tesztközteleztettség nélkül utazhatnak a már beoltott magyarok Törökországba, és ugyanígy a már beoltott törökök jöhetnek Magyarországra, szintén karantén- és tesztközteleztettség nélkül” – mondta.

Magyarország korábban már öt országgal: Szerbia és Montenegró, Szlovénia és Bahrein, valamint legutóbb Horvátországgal állapodott meg arról, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait és szabad átjárást engednek polgáraiknak országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltották be őket.

Nincs többé karantén a védettségi igazolvánnyal hazatérőknek

Április 29-én 23 órától karantén és teszt nélkül térhetnek vissza a világ bármely államából Magyarországra azok, akik érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A tavaly ősztől érvényes szabályok szerint a külföldről hazatérőknek eddig tíz napos karanténba kellett vonulniuk, ami csak két negatív eredményű PCR-teszttel volt kiváltható.

Kedvezményes repjegyek Törökországba

First minute utazások: foglalj most kedvezményes áron!

Törökország sok szempontból csodás ország. Egyrészről az eposzi múlt emlékei, másrészről a bőkezű természet tengertől tengerig, hegyektől nagyvárosokig terjedő szépséges adományai miatt is oly lenyűgöző. Ráadásul a gasztronómia szerelmeseinek a török konyha biztosan nem ismeretlen, fűszeres ételeik és mézes-cukros édességeik igazi csemegék, a helyiek pedig különös vendégszeretetet tanusítanak. Vedd igénybe változatos előfoglalási akcióink valamelyikét és válogass kedvedre az elérhető, szuper ajánlatokból! 


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top