Connect with us

Hírek

Időpontfoglalás nélkül is intézhető a védettségi igazolvány

Időpontfoglalás nélkül is intézhető a védettségi igazolvány

Eddig több mint 4,2 millió védettségi igazolványt gyártottak le, a beoltottak és a fertőzésen átesettek számára automatikusan kézbesítik az okmányokat. Amennyiben az igazolvány nem érkezik meg, vagy az azon szereplő adatok pontosítása szükséges, elektronikusan a magyarorszag.hu oldalon, személyesen a kormányablakokban lehet bejelentést tenni.

Időpontfoglalás nélkül intézhető a védettségi igazolvány. A beoltottak és koronavírus-fertőzésen igazoltan átesettek számára továbbra is automatikusan kézbesítik az okmányokat, amennyiben azonban az igazolvány nem érkezik meg, vagy az azon szereplő adatok pontosítása szükséges, elektronikusan a magyarorszag.hu oldalon, személyesen pedig a kormányablakokban lehet bejelentést tenni.

A kormányhivatal minden esetben kivizsgálja, miért nem érkezett meg a védettségi igazolvány, ellenőrzi, hogy hová kézbesítették, illetőleg pótlás esetén intézkedik a kártya legyártásáról, de fontos tudni, hogy kártyakiállítás nem történik a kormányablakokban, a kézbesítés minden esetben postai úton történik.

Emellett a beoltottak maguk is ellenőrizhetik, hogy a védőoltás beadásának tényét az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térében (EESZT) rögzítették-e. Amennyiben az oltás beadásának ténye nem jelenik meg a rendszerben, úgy az oltott személy kérheti az oltóponttól, háziorvostól, hogy rögzítse az adatokat.

Nincs többé karantén a védettségi igazolvánnyal hazatérőknek

Április 29-én 23 órától karantén és teszt nélkül térhetnek vissza a világ bármely államából Magyarországra azok, akik érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A tavaly ősztől érvényes szabályok szerint a külföldről hazatérőknek eddig tíz napos karanténba kellett vonulniuk, ami csak két negatív eredményű PCR-teszttel volt kiváltható.

Kedvezményes repjegyek a nyárra


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top