Connect with us

Hírek

Az Európai Unió tovább szűkítette a listát: csak 11 országból szabad a belépés!

Az Európai Unió tovább szűkítette a listát: csak 11 országból szabad a belépés!

Július 30-án az Európai Unió felülvizsgálta, illetve tovább szűkítette a járványügyi szempontból korábban már biztonságosnak minősített azon országok listáját, amelyek állampolgárai korlátozásmentesen léphetnek be az Európai Unió területére – ezt az Európai Unió Tanácsa közölte csütörtöki tájékoztatóján.

Advertisement

Érzékeny az egyensúly az új koronavírussal kapcsolatos egészségügyi intézkedések és a gazdasági szükség között. Az EU első alkalommal június végén tette közzé azon országok listáját, amelyek állampolgárai korlátozásmentesen léphetnek be az EU területére. A listán akkor tizennégy ország kapott helyet. A csütörtöki tájékoztatás szerint ez a szám most tizenegyre csökkent. A listán jelenleg Ausztrália, Kanada, Georgia, Japán, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay szerepel. Két héttel ezelőtt Montenegró és Szerbia, csütörtökön pedig Algéria került le.

Fontos, hogy Andorra, Monaco, San Marino, a Vatikán, Izland, Lichtenstein, Norvégia és Svájc állampolgárai továbbra is korlátozások nélkül utazhatnak be az unióba. A Kínára vonatkozó szabályok csak abban az esetben kerülnek feloldásra, ha az a másik oldalon is kölcsönösen megtörténik.

Jelenleg azon országok számítanak biztonságosnak, ahol az új koronavírus-fertőzések számának növekedése az EU-s átlaghoz közeli, vagy az alá esik. A listát kéthetente vizsgálják felül.

További híreink:

A jelenleg hatályos járványügyi helyzettel kapcsolatos szabályokról bővebben itt tájékozódhatsz!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre
To Top