Connect with us

Hírek

Közös EU-USA szűrőprogramot akarnak a légitársaságok!

Közös EU-USA szűrőprogramot akarnak a légitársaságok!

A Reuters értesülései szerint, a vezető légitársaságok többsége, többek között a Lufthansa, a British Airways és az Iberia tulajdonosaként ismert International Airlines Group (IAG), valamint a United Airlines közös levélben fordult Mike Pence amerikai alelnökhöz és Ylva Johanssonhoz, az Európai Bizottság belügyi biztosához, hogy legyen egységes tesztprogram, amivel növelni lehetne a transzatlanti repülőjáratok iránti bizalmat.

Advertisement

Az Európai Unió júliusban megnyitotta külső határait, de az Egyesült Államok nincs azon országok között, ahonnét szabadon beléphetnek az utasok. Mivel az egyes országok jelenleg külön-külön szabályozzák, honnan lehet szabadon belépni, illetve a tesztelés szabályait is különbözően értelmezik – az utasok nehezen tájékozódnak, ami így tovább rontja a járvány miatt amúgy is megcsappant utasforgalmat. A kérvényező felek levelükben megjegyezték, hogy tisztában vannak egy ilyen program elindításának a nehézségeivel és fenntartásával, de ez jó alkalom lehet arra, hogy a kormányok és iparági szereplők együttműködjenek, és közösen dolgozzanak ki egy mindenki számára megfelelő megoldást.

Bár az amerikai és európai politikusok júniusban már egyeztettek egy közös szűrőprogramról, de nem jutottak megállapodásra. Jelenleg majd minden uniós állampolgár számára tiltott a belépés az Egyesült Államokba, és ugyanez igaz fordítva. A szabály alól kivételt csak az USA-ba érkező külföldi diákok képeznek.

Töltsd le a legkirályabb Repjegykirályos appot!

Hosszú hónapok eredményeként, rengeteg munka, tesztelés, jobbítás és fejlesztés után végre itt van: az első #repjegykiraly alkalmazás. Kompatibilis iPhone és Androidos telefonokkal is, megtalálod benne a legjobbját annak, amit a Pelikán kínál, de ezenkívül új dolgokkal is megörvendeztet. Tartalmazza a legtutibb repjegyeket, értesít a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, a cikkeinket pedig internetkapcsolat nélkül is elolvashatod.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top