Connect with us

Hírek

Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait!

Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait!

A magyar kormány a koronavírus járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga, valamint zöld – kategóriába sorolta az államokat és ennek megfelelően korlátozta az onnan érkezők határátlépését – ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be vasárnap Budapesten. A rendelet 2020. július 15-én lép életbe. Mutatjuk a fontosabb információkat!

Advertisement

“Hazánk ma egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország a járvány szempontjából” – mondta Gulyás Gergely, hozzátéve azonban, hogy nem mindenhol ennyire sikeres a védekezés.  A magyar kormány így, az operatív törzs javaslatára arról döntött, hogy a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga és zöld – kategóriába sorolja az államokat és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését. A rendelet az újraindult menetrend szerinti és a charter járatok iránti keresletet is érinti. A Magyarországra történő belépés és határellenőrzés szigorítása miatt, több úti cél is a sárga, vagy vörös kategóriába került.

Mit jelent a zöld, sárga, piros besorolás?

A zöld kategória esetében a fertőzöttség és a kockázat mértéke is alacsony, a belépés vállalható. A sárga kategóriába azok az országok tartoznak, ahol kevésbé súlyos a helyzet, a vörösbe pedig azok, ahol súlyos.

  • Sárga kategóriába tartozik: Bulgária, Románia, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína és az Egyesült Államok.
  • Vörös kategóriába tartozik: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia, Moldova, Montenegro, Ukrajna, Törökország, Marokkó, valamint a fent említett kivételekkel az ázsiai, az afrikai és a dél-amerikai országok is. A vörös kategóriába tartozó országok listája itt tekinthető meg.

Horvátországban és Olaszországban a fertőzöttek száma alacsony, ezért a zöld kategóriában kaptak helyet, ugyanúgy mint Szlovénia, Ausztria és Szlovákia.

Fontosabb szabályok! Karantén és tesztek!

  • Magyar állampolgár zöld jelzésű országból továbbra is kontroll nélkül léphet be!
  • A sárga és vörös jelzésű országokból hazatérő magyar állampolgárok a belépéskor egészségügyi vizsgálaton esnek át (ez nem PCR teszt, hanem kérdőívet és testhő-mérést jelent), a határon két hetes karantén elrendeléséről kap határozatot, amelynek betartását a rendőrség ellenőrzi. Ez alól kivételt képez, ha az utas rendelkezik belépését megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett negatív PCR-teszttel, és ezt hitelt érdemlően, okirattal tudja igazolni.

Fontos, hogy a vizsgálatok költségeit augusztus 1-jéig vállalja a kormány, ezt követően azonban mindenkinek magának kell viselnie a tesztelés költségét, ha sárga vagy vörös jelzésű országból hazatérve nem kíván 14 napos hatósági házi karanténba kerülni. Müller Cecília tisztifőorvos nyilatkozta szerint, azok is mentesülhetnek a kéthetes karantén alól, akik olyan igazolással rendelkeznek, hogy 6 hónapnál nem régebben már átestek a koronavírus-fertőzésen, illetve a COVID-19 betegségen.

  • Nem magyar állampolgárok esetén sárga jelzésű ország állampolgárai ugyanolyan feltételekkel léphetnek be, mint a magyar állampolgárok, vörös jelzésű országból történő belépésre viszont nincs lehetőség!

Még több információt itt találhatsz… Folyamatosan frissülő cikkünkben a járványügyi helyzettel kapcsolatban felmerülő utazási tudnivalókat gyűjtjük össze.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

NAP AJÁNLATA: 4*-os wellness Siófokon 25 900 Ft-tól! https://t.co/TqxgcwUuotMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 óra
Költőpénzt ad számunkra ez a coloradói üdülőváros, ha meglátogatjuk https://t.co/zM9lRWdfgXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 óra
Csempésző férfit fogtak egy indiai reptéren. Bizarr helyen vitte volna át az aranyat https://t.co/cVaGcZwlP9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 óra
Szerdától lezárják Írországot https://t.co/QbFkAjLgWJMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert https://t.co/4hWe45WqmLMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
GYIK: Hova utazhatunk – gyors áttekintés, szabályok, korlátozások https://t.co/cMuzpc6xw1Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
FRISSÍTVE: Fontos szigorításokról döntött az olasz kormány https://t.co/W5mpfCkf1SMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A balatonboglári Gömbkilátó lett az Év Kilátója! https://t.co/zBUZXpAx7EMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Repülj télből a nyárba karantén és teszt nélkül: Cancún, Zanzibár, Punta Cana már 109 900 Ft-tól! https://t.co/PRFQ4NnlRYMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Napi hoppá: szellemvárosból őrületes turistamágnes, ez történik Kínában https://t.co/kn2XfuVzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top