Connect with us

Király repjegyek

Dubaj az (új) utazási sláger! Jelenleg ez az egyik legnyitottabb város

Dubaj az (új) utazási sláger! Jelenleg ez az egyik legnyitottabb város

Dubajban meseszép turisztikai látványosságok, kulturális sajátosságok, technikai újdonságok, na és persze modern építészeti megoldások várják a kíváncsi utazót. 2020 abszolút befutója volt ez a szerencsés sivatagi város, miután a nyár folyamán újranyitotta határait. Hogy az élménydús dubaji nyaralás ezentúl is maximális fordulatszámon pörögjön, az Emirates légitársaság a repülőjegy mellé járó ingyenes COVID-biztosítását is kiterjesztette!

Dubaj az (új) utazási sláger! Tavaly november óta jelentősen megnőtt az érdeklődés a dubaji szállodák iránt. Decemberben még a tengerparti szállodák is elérték a 90 százalékos kihasználtságot – adta hírül nemrég a Financial Times. Ez azonban nem is csoda, Dubaj több innovációval reagált a koronavírus-járványra, a városban sok helyen az automata gépek váltak a megszokottá. A dubaji reptérten például, már érintésmentes technológiák is az utasok rendelkezésére állnak.

dubaj utazási sláger

Utazz a legjobbal, repülj az Emirates fedélzetén

A Safe Travel Barometer COVID-19 járvánnyal kapcsolatos legfrissebb egészségügyi felmérése alapján, az Emirates lett a leginkább Covid-biztos légitársaság. A vizsgált 230 légitársaság közül a dubaji székhelyű vállalat 4,4 pontot ért el a maximális 5-ből. Az Emirates számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy utasai a járvány idején is a lehető legnagyobb biztonságban repülhessenek.

  • Az utasok ingyenes higiéniai készletet kapnak, amely maszkot, kesztyűt, antibakteriális törlőkendőt és kézfertőtlenítőt is tartalmaz.
  • A repülőtéri kiszolgáló területeken antimikrobiális védőpaneleket helyeztek el, a személyzet pedig speciális védőfelszerelésben teljesít szolgálatot.
  • 1,5 óránál hosszabb repülőutakon a személyzet egy fővel bővül, akinek feladata a mosdók folyamatos tisztán tartása.
  • A személyzet és utasok közötti érintkezés csökkentése érdekében a fedélzeten az étel- és italfelszolgálást is az egészségvédelmi szempontoknak megfelelően alakították át.
  • Az AIG Travellel közösen kibővített, koronavírus jelentette kockázatokra is vonatkozó utasbiztosítás értékhatárát és a fedezett kockázatok körét is kibővítették. Így pedig 2021. január 31-ig a légitársaság Covid-19 fedezetet nyújt minden utasának!
dubaj utazási

Utazz Dubajba karantén nélkül

Dubajba két teszt szükségeltetik. Egy 96 óránál nem régebbi, negatív eredményű PCR-teszt még az utazás előtt. A második tesztet a repülőtéren végzik el, melynek eredményét (kb. 24 óra) a szálláshelyen, izolációban kell megvárni! A látogatóknak emellett le kell tölteniük az úgynevezett COVID-19 DXB alkalmazást, hogy megkönnyítsék a koordinációt és az egészségügyi hatóságokkal való kommunikációt, amennyiben COVID-19 tüneteket tapasztalnak.

dubaj utazási

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top