Connect with us

Hírek

Biztonságos repülés: érintésmentes technológiák a dubaji reptéren

Biztonságos repülés: érintésmentes technológiák a dubaji reptéren

Az utasfelvételtől a várókba történő belépésen át a repülőgépbe való beszállításig mindenhol érintésmentesen haladhatnak át az Emirates utasai a légitársaság dubaji bázisán.

Advertisement

A világ a feje tetejére állt a koronavírus-járvány következtében. Szigorú szabályok, folyamatos tesztelések és bizonyos esetekben karantén vár minden olyan utazóra, aki akár üzleti, akár turista céllal szeretne most repülőre ülni. A világ repterein fokozott fokozott egészségügyi és biztonsági intézkedések kerültek bevezetésre… A dubaji reptérten sincs ez másképp, ahol azonban, már érintésmentes technológiák is az utasok rendelkezésére állnak.

Az Emirates utasai az arc- illetve íriszfelismerő szkennereknek köszönhetően mostantól besétálhatnak a repülőtérre, feladhatják poggyászukat, betérhetnek a légitársaság váróiba, majd felszállhatnak a járatukra anélkül, hogy bárkivel vagy bármivel érintkezniük kellene. A légitársaság szerint az ilyen kioszkokat mindenhol jól láthatóan jelölik – olvasható az airportal.hu oldalon.

dubaji reptér

Az érintésmentes repülőtéri élmény tervét még 2018-ban jelentették be, eredetileg azért, hogy az utasok minél gyorsabban és egyszerűbben túljuthassanak a repülést megelőző procedúrán. A világjárvány viszont még inkább megkövetelte a személyes érintkezések csökkentését.

Jelenleg Emírségenként eltérő szabályozás, eljárásrend került bevezetésre, Dubaj jelenleg az egyetlen, amely nyitva áll a turisták számára karanténkötelezettség nélkül.

(forrás: airportal.hu)

Kedvezményes repjegyek Dubajba

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top