Connect with us

Hírek

A dubaji repülőtéren kutyákat használnak a koronavírus felderítésére

A dubaji repülőtéren kutyákat használnak a koronavírus felderítésére

Új alkalmazottakkal futhatsz össze a dubaji repülőtéren. Különlegesen kiképzett kutyákkal, amelyek kiszimatolják a koronavírust és mindezt 92 százalékos pontossággal.

Az Egyesült Arab Emírségekbe érkező miden utasnak COVID-19 negatív tesztet kell felmutatnia, amely nem lehet régebbi 96 óránál. Ezenkívül a rizikós országokból származó utasokat vagy azokat, akik a betegség tüneteit mutatják, a repülőtéren is tesztelik.

A kutyák által történő teszteléshez verejtékmintát kell venni, amelyet egy tartályba helyeznek, és az egyik szőrmók biztonságos távolságból megvizsgálja. Ha úgy találja, hogy a minta pozitív, az utasnak tesztet kell végeznie, amelynek során orrmintát vesznek, írja a Lonely Planet.

Hasonló kísérleteket már végeztek Európában is. Például a Medical Detection Dogs a Londoni Higiéniai és Trópusi Orvostudományi Iskolával működik együtt. Ezeket az állatokat kiképezték a malária, a rák, a Parkinson-kór és a bakteriális fertőzések szag általi felismerésére. Londonban jelenleg tesztelik, hogy kiképezhetik-e őket a vírus felismerésére.

Németországban a Hannoveri Egyetemen kiképzett katonai kutyák felismerhetik az egészséges és a koronavírussal fertőzött betegektől vett folyadékmintákat 94% -os pontossággal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top