Connect with us

Tippek és trükkök

Alkohol és cigaretta – hogyan utazhatnak a repülőgépen?

Alkohol és cigaretta – hogyan utazhatnak a repülőgépen?

A haveroknak folyékony szuvenírt ígértél, apunak kubai szivart szeretnél venni? Vagy csomagolnál egy üveg minőségi magyar bort az amerikai rokonok számára? Alkohol, cigaretta, más dohánytermékek szállítása repülőgépen most, a Repjegykirály tollából szeretettel.

Alkohol és cigaretta a kézipoggyászban – korlátozások

A legolcsóbb repülőjegyeket a fapados légitársaságok ajánlják, pl. a Ryanair, a Wizz Air, az easyJet stb. Ezek ára általában csak kézipoggyászt foglal magába (egyes esetekben legújabban, sajnos, még azt sem). A kézipoggyászra vonatkozó szabályok és korlátozások szigorúak és a tüzetes ellenőrzés elől nem menekül egy utas sem a repülőtéren. Arról már beszéltünk, hogyan kell helyesen és okosan bepakolni a kézipoggyászba. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a kézipoggyász arra szolgál, hogy a legszükségesebb dolgokat szállítsd benne.

 

A kézipoggyászra vonatkozó korlátozások:

  • maximum 1 l folyadék maximum 100 ml-es egységekre felosztva, azaz maximum 10 darab, folyadékot tartalmazó 100 ml űrtartalmú flakon egy átlátszó tasakba csomagolva,
  • cigaretta és dohánytermékek csak saját fogyasztásra való mennyiségben, ez azonban nem lehet több, mint 2 karton cigaretta.

Mit tegyek, ha alkoholt vagy több karton cigarettát szeretnék külföldre vinni, esetleg ezeket tervezem behozni Magyarországra?

Mi azt ajánljuk, hogy vásárolj feladott poggyászt, azaz olyat, amit nem viszel fel a fedélzetre. Célszerű átfutni a hagyományos légitársaságok ajánlatait, ezeknél a repülőjegy ára magába foglalja a feladott poggyászt is. Kalkulálj, számolj, kombinálj, hogyan éri meg jobban. Ne felejtsd el, hogy minden légitársaság saját feltételek szerint engedélyezi a poggyász szállítását, ezek listáját ebben a cikkünkben is megtalálhatod.

Külföldön és/vagy repülőtéren vásárlok

Vámmentes (Duty free) boltokban annyi alkoholt és cigarettát vehetsz, amennyi a speciális STEB szatyrokba belefér, ezeket természetesen felviheted a járatodra. Alkohol esetében ez a mennyiség általában 3-4 üveg, de nem bonthatod ki és semmi esetre sem fogyaszthatod a fedélzeten. Bár a számlát az áruval együtt becsomagolják a már említett STEB táskába, a biztonság kedvéért mindig ellenőrizd, nem hagytad-e a boltban.

Nem vámmentes boltokban vásárolt áru esetében a kézipoggyászra vonatkozók szabályok szerint kell ezeket becsomagolnod és szállítanod.

 

Saját alkohol és cigaretta a fedélzeten? Soha.

Az talán már mindenki számára egyértelmű, hogy a dohányzás a fedélzeten tiltott. Ugyanez a szabály vonatkozik azonban a saját alkohol fogyasztására is. Ha mindenképp szeretnél fájó fejjel megérkezni az úti célodba, nincs más választásod, rendelned kell valamit a fedélzeti itallapból.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Kappadókia, léggömbözés török módra https://t.co/ZTxJuVqb8KMennyi ideje jött ki ez a hír? 17 óra
Válaszd ki, melyik Kanári-sziget a leginkább neked való! https://t.co/yHtfHCWZ9sMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
10 élmény, amit nem hagyhatsz ki Gran Canarián https://t.co/pTHWJgbjFJMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
HO-HO-HOOO! Mikulás napi HAPPY HOUR – wellness hétvégék 5000 forinttal olcsóbban https://t.co/JnfJMzVdOuMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Indonéziában egy év börtön járhat a házasságon kívüli szexért, a szabály a külföldiekre is vonatkozni fog https://t.co/qmIW6YbKOIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Mallorca télen is csodálatos úti cél. Megmutatjuk, miért! https://t.co/wbP2yjKBdjMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Sharm el Sheikh: 8 programlehetőség, amellyel te is kedvet kapsz hozzá! https://t.co/4Rg2GvCSYOMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
A téli Izland 13 tüneményes ajándéka https://t.co/LaZUsf5hsZMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Abu Dhabi a főszezonban most csak 68 950 Ft-tól https://t.co/mzthoCYThJMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Irány a török Dalaman Pozsonyból most 14 895 Ft-tól! https://t.co/jffiQrO2zSMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top