Connect with us

Magazin

10 dolog, ami nem tartozik a feladott poggyászba!

Lehet, hogy nektek is ismerős a következő helyzet. Épp hogy csak landoltok vagy esetleg hazaérkezésetek után vár a szomorú igazság – hiányoznak egyes dolgok a poggyászotokból! Ez a kellemetlen helyzet, sajnos elég gyakran játszódik le a repülőtereken, még olyanokon is, ahol az ember nem várná. Hogyan lehet a poggyász kirablása elől védekezni? Először is, győződj meg róla, hogy poggyászod be legyen biztosítva. Ha bőröndödhöz tartozik lakat, akkor használd is. Ha pedig hosszabb utazás vár, ne habozz és csomagold be bőröndöd védőfóliába. Nem biztos, hogy ezek a dolgok megvédenek az esetleges kirablás elől, de azért csökkentik annak az esélyét. Az amerikai légitársaság, az Alaska Airlines szerint létezik egy másik út is. Soha ne pakold be ezt a 10 dolgot a feladott poggyászodba és akkor minden rendben lesz:

Alaska Airlines tanácsa:
10 dolog, ami nem tartozik a feladott poggyászba

1. Készpénz

2. Szerződések, értékpapírok és eredeti kéziratok

3. Órák, ékszerek

4. Videokamerák, fényképezőgépek és hasonló elektronikai eszközök

5. DVD, CD, USB-tárolók

6. Notebook vagy tablet*

7. A távcsövek és egyéb optikai eszközök (különösen szemüveg)

8. Műtárgyak, szobrok, sport trófeák

9. Kulcsok

10. Gyógyszerek – célszerű azokat magunknál tartani

* Mivel az új szigorítások szerint, Közel-Kelet és Észak-Afrikai országok utasai az Egyesült Államokba tartó utukon az ilyen tipusú eszközöket a feladott poggyászukban kénytelenek tárolni, paradoxként hangozhat. Ebben az esetben, sajnos, az utasnak nincs más választása, mint hogy a notebookot és a tabletet a feladott poggyászban tárolni.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Kappadókia, léggömbözés török módra https://t.co/ZTxJuVqb8KMennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
Válaszd ki, melyik Kanári-sziget a leginkább neked való! https://t.co/yHtfHCWZ9sMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
10 élmény, amit nem hagyhatsz ki Gran Canarián https://t.co/pTHWJgbjFJMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
HO-HO-HOOO! Mikulás napi HAPPY HOUR – wellness hétvégék 5000 forinttal olcsóbban https://t.co/JnfJMzVdOuMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Indonéziában egy év börtön járhat a házasságon kívüli szexért, a szabály a külföldiekre is vonatkozni fog https://t.co/qmIW6YbKOIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Mallorca télen is csodálatos úti cél. Megmutatjuk, miért! https://t.co/wbP2yjKBdjMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Sharm el Sheikh: 8 programlehetőség, amellyel te is kedvet kapsz hozzá! https://t.co/4Rg2GvCSYOMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
A téli Izland 13 tüneményes ajándéka https://t.co/LaZUsf5hsZMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Abu Dhabi a főszezonban most csak 68 950 Ft-tól https://t.co/mzthoCYThJMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Irány a török Dalaman Pozsonyból most 14 895 Ft-tól! https://t.co/jffiQrO2zSMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top