Connect with us

Király repjegyek

Kisokos: Hogyan pakolj a kézipoggyászodba?

Kisokos: Hogyan pakolj a kézipoggyászodba?

Ha már biztos vagy abban, mit szabad és mit nem a fedélzetre vinni, akkor ideje megnézni, hogyan pakolj a kézipoggyászodba úgy, hogy semmi fontos ne maradjon otthon, még se legyél tele kacatokkal. Leginkább azoknak szeretnénk segíteni, akik bojkottálják a hatalmas bőröndöket és szívesebben utaznak kézivel. Mekkora a kézipoggyász mérete? Ez leginkább az adott légitársaság feltételeitől […]

Ha már biztos vagy abban, mit szabad és mit nem a fedélzetre vinni, akkor ideje megnézni, hogyan pakolj a kézipoggyászodba úgy, hogy semmi fontos ne maradjon otthon, még se legyél tele kacatokkal. Leginkább azoknak szeretnénk segíteni, akik bojkottálják a hatalmas bőröndöket és szívesebben utaznak kézivel.

Mekkora a kézipoggyász mérete?

Ez leginkább az adott légitársaság feltételeitől függ. A súlyhatár általában 10 kg körül mozog, és a kézipoggyász nem lehet 55 x 40 x 20 cm-nél nagyobb. Érdemes előre utánajárni a méreteknek, de bátran fordulj a Pelikan.hu Ügyfélszolgálatához, akik szívesen segítenek.

Az anyag lényeges

A keményfedelű gurulós bőröndök nagyon trendik és sokan használják, mert kevésbé gyűrődik bennük a ruha, jobban elfér a notebook, rendezettebben lehet bele pakolni. De ha nem az a lényeg, hogy minden ruhadarabod olyan legyen, mintha most kerültek volna ki a tisztítóból, akkor ajánljuk a hátizsákot vagy az anyagos bőröndöt. Mert ezek könnyebbek és a rugalmasságuknak köszönhetően sokkal több dolgot tudunk beléjük pakolni, és több, mint valószínű, hogy megspórolnak egy-két stresszes percet a repülőtéren.

Ruhák – mennyi az annyi?

Sokan úgy gondolják, hogy a göngyölés a leginkább helyspórolós megoldás. De egyre népszerűbb a „bundle packing“ azaz a „kötegcsomagolás” is. Ha nem vagy egyiknek se a híve, akkor maradhatsz a klasszikus négyszögletes hajtogatás mellett is. Semmi esetben se dobáld vagy gyűrd be a cuccaid, így sokkal több helyet foglalnak és hát ki szeret vasalni a kirándulása során.

Ne felejtsd el, a cipő is rejt némi helyet, zoknikat vagy egyéb apróságokat is rakhatsz beléjük.

A fölösleges dolgokat hagyd otthon

Mindig ellenőrizd le legalább kétszer, hogy tényleg annyira fontos mindent begyömöszölni. Nem szükséges az útleírást is magaddal cipelni, fotózd le azokat az oldalakat, amikre szükséged lehet, ha pedig igazi könyvmoly vagy, akkor ne 600 oldalas könyvvel vágj neki a világnak. Ha nem okoz gondot az elektronikus olvasó, akkor megmenekültél.

Fontos a sorrend

Ha gurulós bőröndbe csomagolsz, a cipők kerüljenek a legaljára, majd a ruhák, az elektronika és a folyadékok legyenek a legtetején, ezeket ugyanis ki kell venned a biztonsági ellenőrzés során.

Tilalmak

Többször írtunk már arról, hogy hogyan és mennyi folyadékot vihetsz fel a fedélzetre. Rövid összefoglaló: maximum 1 liter folyadékot vihetsz a kéziben, ezt a mennyiséget azonban 100 ml maximális kapacitású tartályokban, amelyeket műanyag, zárt tasakban (az alábbi ábrán) kell tárolni.

Természetesen az éles eszközökre nemet kell mondani, az olló és a hegyes esernyő maradjon otthon.

Ezek a tiltott tárgyak okozzák a legtöbb galibát a reptéri ellenőrzésen – manikűrkészlet, amelyek tartalmaznak éles tárgyakat (körömreszelő és a körömcsipesz megengedett), zsebkések, borotvapengék, különböző szerszámok (szögek, kalapács, csavarhúzó, stb.), evőeszközök (kés és villa, kerekített heggyel ellátott gyermekvilla megengedett).


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top