Connect with us

Király repjegyek

A Ryanair sokkol: novembertől már nem lesz ingyenes a nagyméretű kézipoggyász

Ha szinte állandóan kézipoggyásszal utazol, novembertől már csak díj ellenében viheted magaddal. Az ír fapados légitársaság november 1-től NEMET mond a nagyméretű kézipoggyászra, amit eddig 10 kg-os súlyig ingyen vihettünk magunkkal. Az utasok 2018 őszétől már csak egy kisméretű táskával utazhatnak, amit az ülés alatt kell elhelyezniük. A nagyobb méretű poggyászért 1 950 – 3 250 Ft-os díjat kell majd kifizetni.

Mi ennek az oka?

A Ryanair érvelései szerint a túl sok poggyász miatt késnek a gépek.

Mennyi pluszt fizetünk majd a poggyászért?

A 10 kg-os poggyászért 1 950 – 2 600 Ft-os összeget kell majd kifizetni ha a fedélzeti csomagtérben helyeznéd el, ha a repülőgép csomagterében látnád szívesen, akkor visszont 2 600 – 3 250 Ft-ot is számlázhatnak. Ha elsőbbségi beszállás mellett döntesz, akkor természetesen magaddal viheted a 10 kg-os táskádat is.

A kisméretű poggyász méretei is megváltoznak: 35 x 20 x 20 cm-ről (14 000 cm³) – 40 x 20 x 25 cm-re (20 000 cm³).

A feláras poggyász méretei is megváltoznak: 35 x 20 x 20 cm-ről (14 000 cm³) 42 x 20 x 30 cm-re (25 200 cm³).

Ryanair

Mik a lehetőségeink?

Vagy megvásárolod a priority-t, vagy kifizeted azt a plusz pár ezer forintot a poggyászért, esetleg csak kis poggyásszal fogsz utazni.

A konkurenciánál egyelőre marad minden a régiben

A konkurens légitársaságok – az easyJet, és a Norwegian Air Shuttle – járataira jelenleg ingyenesen felvihető a nagyobb méretű poggyász is. A WizzAir feltűnés nélkül változtatott.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top