Connect with us

Király repjegyek

A WizzAir is felvette a kesztyűt: újabb változások a poggyászokat illetően

Míg a Ryanair közleményében értesítette az utasokat, addig a konkurens WizzAir, Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága “felhajtás” nélkül változtatta meg a poggyászokra vonatkozó szabályokat. A légitársaság honlapján már ez a felhívás várja az utasokat:

“Az utasok EGY, legfeljebb 55 x 40 x 23 cm méretű ingyenes kézipoggyásszal utazhatnak. A fedélzeten korlátozott a rendelkezésre álló hely, ezért csak a WIZZ Priority szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal az utastérbe a kézipoggyászukat. A WIZZ Priority szolgáltatás megvásárlásával Ön garantáltan magával viheti az utastérbe az 55 × 40 × 23 cm méretű kézipoggyászát és további egy darab 40 × 30 × 18 cm méretű kisebb táskát. Ha nem vásárol WIZZ Priority szolgáltatást, és a kézipoggyásza nagyobb a megengedett méretnél (40 × 30 × 18 cm), akkor az utasfelvételi pultnál ingyenesen fel kell adnia azt, és majd az érkezési repülőtéren veheti át a poggyászfelvételnél.” (forrás: wizzair.com)

A Ryanair azzal érvelt, hogy a késések miatt szükségesek a változások, kérdéses viszont, hogy mekkora káoszhoz fognak vezetni a poggyászokat illető módosulások. Mire számíthatunk? Mindenképp ajánlatos korábban kimenni a reptérre, az ajánlott 2 óra helyett 3 órával hamarabb ott lenni.

 

Kattintson a megjegyzésre
To Top