Connect with us

Hírek

Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük

Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük

Az Emirátusok titokzatos világa egy ideje már újra fogadja a turistákat. Augusztus 12-től nem szükséges az előzetes belépési engedély kérvényezése, ugyanakkor az Etihad nemrégiben jelentette be, hogy az Abu Dhabiba érkező utasoknak elektronikus karszalagot kell majd viselniük. Így biztosítsák a karanténszabályok szigorú betartását a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében. Az utasoknak ezen kívül negatív COVID-19 tesztel is rendelkezniük kell, amelyet legkésőbb 96 órával az indulás előtt el kell végeztetniük.

Advertisement

A hét emírség legnagyobb és egyben leggazdagabb tagországa Abu Dhabi, melynek azonos nevű fővárosát egyedi hangulat jellemzi. Az utóbbi évtizedekben a hagyományos épületek a futurisztikus felhőkarcolók árnyékába kerültek, de a sivatagi klíma ellenére a parkok továbbra is mindenhol zöldek és gyönyörűen karbantartottak. Augusztus 12-től nem szükséges az előzetes belépési engedély kérvényezése, hogy felfedezzük magunknak ezt a rejtett világot, de az Etihad nemrégiben bejelentette, hogy az Abu-Dhabiba érkező utasoknak elektronikus karszalagot kell majd viselniük, hogy így biztosítsák a karanténszabályok szigorú betartását a koronavírus-járvány megelőzése érdekében.

A repülőtéren való leszálláskor az utasok hőérzékelőkön mennek keresztül, majd az ismételt tesztelés után 14 napos karantént rendelnek el minden külföldről érkező személy esetén. Az utazók kötelesek viselni azt a karszalagot is, amelyet a tisztviselők a repülőtéren osztanak ki. Nem ők azonban az egyetlenek, akik hasonló programmal próbálkoznak. Augusztus közepe óta Szingapúrban minden újonnan érkezőnek elektronikus megfigyelő eszközt kell viselnie.

Az ország számos innovatív módszert vezetett be nemzetközi repülőterein a koronavírus felszámolására. A múlt hónapban a dubaji reptéren speciálisan képzett kutyákat vetettek be, hogy velük derítsék fel a COVID-19-et. Emellett pedig, az Emirates légitársaság elsőként tett ígéretet arra vonatkozóan, hogy fedezi az utazók költségeit, ha tesztjük pozitív.

Sok más országhoz hasonlóan, úgy az Egyesült Arab Emírségeknél is a koronavírus-esetek növekedése tapasztalható. A halálozások száma azonban jóval alacsonyabb, mint áprilisban és májusban. Az Egyesült Arab Emírségek szeptember 12-én regisztrálta a legmagasabb új napi esetszámot.

(Forrás: Lonely Planet)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Egy kis Zanzibár jövőre? Retúrjegy 197 900 Ft-ért! (december-június) https://t.co/DU1BhI6XkrMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Málta negatív PCR-tesztet kér a magyaroktól https://t.co/5CFveaMVGZMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Koronavírus: radikális intézkedések Csehországban és Szlovákiában https://t.co/YjMDnBIcSTMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Digitális egészségügyi útlevéllel kísérleteznek a légitársaságok https://t.co/LKDPsqlp9YMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Programajánló: az év kedvenc városai a világutazók szerint https://t.co/14uoKfyFAcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: 4*-os wellness Siófokon 25 900 Ft-tól! https://t.co/TqxgcwUuotMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Költőpénzt ad számunkra ez a coloradói üdülőváros, ha meglátogatjuk https://t.co/zM9lRWdfgXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Csempésző férfit fogtak egy indiai reptéren. Bizarr helyen vitte volna át az aranyat https://t.co/cVaGcZwlP9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Szerdától lezárják Írországot https://t.co/QbFkAjLgWJMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert https://t.co/4hWe45WqmLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top