Connect with us

Hírek

„Újrahasznosítás” okosban: a veszteglő óceánjárók az új attrakciók

„Újrahasznosítás” okosban: a veszteglő óceánjárók az új attrakciók

A világ körüli utazás szüneteltetése miatt hatalmas hajók úsznak üresen a vízen – ezért aztán egy a vállalkozó kapitány úgy döntött, hogy vonzerővé változtatja őket. Az üres tengerjáró hajók az Egyesült Királyság legújabb turisztikai attrakciói…

Advertisement

Az angliai Dorset partjainál nem akármilyen csendéletet lehet megfigyelni. Citromok és szőlőfürtök helyett olya híres óceánjárókat láthatunk, mint a Cunard’s Queen Mary 2, a Royal Caribbean’s Anthem of the Sea, a Carnival’s Valor, és a P&O’s Aurora. A pandémia előtt több ezer utast is szállító óceánjárók jelenleg hosszú álmukat pihenik a kikötőben, egy hatvankét esztendős hajóskapitánynak köszönhetően azonban nem maradnak kihasználatlanul. Paul Derham ugyanis gondolt egyet és „újra hasznosította” a hajókat, turistákat visz a gigantikus szellemhajók közelébe. A kirándulások a Mudeford rakpartról indulnak a Josephine elnevezésű hajó fedélzetén, és körülbelül 20 főre korlátozódnak. A különleges lehetőség felnőttek számára 20, míg a gyermekeknek 10 fontba kerül.

A túrák meglehetősen népszerűek, a kapitány a rövid utazások alatt megosztja a tengeren szerzett tapasztalatait is a közönséggel, a monstrumok fedélzetén folyamatosan dolgozó személyzet pedig alkalomadtán visszainteget a látogatóknak. “Az óceánjárók látványosnak tűnnek még akkor is, ha a kikötőkben vesztegelnek, például Southamptonban vagy bárhol máshol. Nem lehet ilyen közel kerülni egy hajóhoz, ráadásul jó kilátással…” – nyilatkozták az érdeklődők a CNN-nek.

(forrás: cnn.com)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top