Connect with us

Hírek

Zanzibár szigorít a beutazási szabályokon

Zanzibár szigorít a beutazási szabályokon

Tanzániában május elejétől szigorodtak a belépési szabályok, Zanzibár eddig azonban csak bizonyos országok esetében követelte meg a kötelező negatív PCR- vagy antigén tesztet. Május 31-től azonban ők is szigorítanak a belépés szabályain.

A világjárvány miatt az alábbi korlátozó intézkedések mellett lehet beutazni az országba

Mint arról korábban beszámoltunk Tanzánia május elejétől szigorított a belépési szabályokon, az utazóknak az érkezést megelőző maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kell rendelkezniük. Az utazók biztonsága érdekében a beutazóknak kötelező kitölteni a közegészségügyi megfigyelési űrlapot az érkezés előtti 24 órán belül. A gyermekek számára a szülő vagy gondviselőnek kell az űrlapot kitölteni, és az együtt utazóknak is minden esetben egyedi űrlapot kell leadniuk.

Az űrlapon az útlevél adatait és az utazással kapcsolatos dátumokat kell megadni. Ezután az utazók egy megerősítő e-mailt kapnak, amely tartalmaz majd egy egyedi egészségügyi kódot. Ezt be kell bemutatniuk a hatóságoknak, mikor megérkeznek Tanzániába. A Tanzániába belépő vagy onnan induló utazót fokozott átvilágításnak vetnek alá, beleértve a hőmérséklet-ellenőrzést is.

Zanzibárra érkezve szintén minden beutazónak rendelkeznie kell egy negatív PCR-teszttel, melyet legfeljebb 72 órával, vagy antigén teszttel, amit legfeljebb 24 órával a Tanzániába való belépés előtt készítettek. A magas COVID-19 esetszámú országokból érkező utazóknak a belépés helyén egy gyorstesztet is el kell végeztetni. Ennek ára utasonként 25 amerikai dollár. Ezt követően 14 napos kötelező karantén vár rájuk saját költségükre egy, a kormány által kijelölt listán található helyszínen. Azokat az utazókat, akik 72 óránál hosszabb ideig tartózkodnak érkezésük előtt egy tranzitországban, érkezésükkor szintén gyorsteszttel ellenőrzik újra.

Zanzibár

Hol végeznek PCR-tesztet Zanzibáron? Segítünk!

Zanzibáron is van lehetőség PCR teszt elvégzésére, azonban annak eredménye bizonytalan idő alatt van meg és a fizetési feltételek is állandóan változnak. A tesztek gyakran nincsenek meg a megadott időpontig, így javasoljuk, hogy időben kezdjék el az ügyintézést, mert hosszú sorokra lehet számítani.

A szigeten 3 tesztelőállomás lett kialakítva:

  • Sürgősségi Műveleti Központ (EOC) – Lumumba (Stone Town)
  • Vuga kórház (Stone Town)
  • North Valley kórház (Nungwi)

A zanzibári repülőtéren is tesztelnek

Mint arról nemrég beszámoltunk szigorú járványügyi intézkedéseket és utazási korlátozásokat vezettek be Hollandiában január 23-tól a koronavírus új mutációi által okozott harmadik járványhullám megfékezése érdekében. A legújabb szabályozások értelmében az Amszterdamba érkező utasoknak a belépéshez eddig is szükséges negatív teszteredmény mellett már a járat indulása előtt legfeljebb 4 órával antigén-gyorstesztet is el kell végeztetniük.

Kedvezményes repjegyek Zanzibárra


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top