Connect with us

Hírek

Új-Zéland sikere – száz napja nincs új koronavírus-fertőzött!

Új-Zéland sikere – száz napja nincs új koronavírus-fertőzött!

Miközben a világ számos részén továbbra is terjed a koronavírus, Új-Zéland újabb mérföldkőhöz érkezett, az országban nem regisztrálták a koronavírus közösségi terjedésének esetét, vagyis amikor a fertőző személy kiléte pontosan nem állapítható meg – közölték a helyi hatóságok vasárnap.

Advertisement

Új-Zélandon a nemzetközi szinten is rendkívül szigorú utazási korlátozásoknak és intézkedéseknek – többek között a kéthetes, szinte teljes kijárási tilalomnak – köszönhetően április végére sikerült megállítani a koronavírus-járvány terjedését, így június elején az elsők között térhetett vissza az ország a rendes kerékvágásba. Ennél is nagyobb siker, hogy azóta is sikerült elkerülniük a vírus újbóli megjelenését, szemben több más  országgal. Jelenleg 23 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, mindegyiküket a határon szűrték ki és így el lettek különítve.

Ashley Bloomfield egészségügyi főigazgató szerint ünneplésre méltó mérföldkőhöz érkezett Új-Zéland, ugyanakkor éberségre intette az állampolgárokat. “Láthattuk a tengerentúlon, hogy milyen gyorsan képes ismét felbukkanni és elterjedni a vírus olyan térségekben, ahol korábban sikerült megfékezni, késznek kell lennünk arra, hogy gyorsan felszámoljuk a jövőben jelentkező eseteket Új-Zélandon” – hangsúlyozta Bloomfield.

A biztató adatok ellenére azonban, az ország biztonsági besorolása jelenleg az I. biztonsági besorolási kategóriába tartozik (piros), azaz az utazásra nem javasolt országok listájára… Erről bővebben itt tájékozódhatsz!

További híreink:

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top