Connect with us

Hírek

Isteni partok, finom ételek – a Michelin-csillagos Málta!

Isteni partok, finom ételek – a Michelin-csillagos Málta!

A máltai szegetek – Málta, Gozo és Comino – olasz kedvencünktől, Szicíliától mindössze 93 km-re délre találhatók. A Földközi-tenger apró gyöngyszemei 2020. július 1-től ismét várják a felfedezni, pihenni vágyó turistákat; nem is akárhogyan! Málta gasztronómiai úti céllá fejlődött, olyan ételek széles választékát kínálja, melyeket számos civilizáció befolyásolt. Ha mindig is vágyad volt testközelből megtapasztalni ezt a csodálatos térséget, akkor jobb alkalmat nem is találhatnál az utazásra… Idén nyáron szuper áron vár rád a Michelin-csillagos Málta!

Máltán az újra nyitás napját mindenki örömmel fogadta, az egész országot fényárba borító hatalmas fesztivál: 21 településen összesen 31 tűzijáték gyártó cég produkcióját csodálhatták meg az érdeklődők. De volt is mit ünnepelni, hisz Málta a három hónapos elzártsága alatt sem tétlenkedett… Számos felújítást hajtottak végre az országban, sőt jó pár csillaggal gazdagodtak is!

Michelin-csillagos Málta, az ízek szerelmeseinek!

Málta jó ideje méltán híres egészséges és ízletes konyhájáról. Kikötőiben már az ókorban is hatalmas mennyiségben fordultak meg az egzotikus finomságok; az illatos keleti fűszerektől kezdve, az érlelt húsokon és sajtokon keresztül, a finomabbnál finomabb borokig. 2020 tavaszán úgy esett, hogy a régió felkerült a világ gasztronómiai térképére is, idén tavasszal megjelent az első Malta Michelin Guide, három máltai étterem pedig rögtön egy-egy Michelin csillaggal indította a szezont. A Malta Michelin Guide első kiadása komoly mérföldkőnek számít az ország életében, jól jelzi, hogy a szigetországban is elérhető a csúcsgasztronómia.

Az első Michelin – csillagos éttermek Máltán:

  • De Mondion – Chef Kevin Bonello
  • Noni – Chef Jonathan Brincat
  • Under Grain – Chef Victor Borg

A 19. század végén alapított Michelin több mint 120 éve a nemzetközi konyhaművészet mércéje, elismerve a világ legjobb konyháit. A Máltai Turisztikai Hivatal elsősorban a helyi, fenntartható gasztronómiát támogatta, amely kínálatában a tradicionális módszereket igazítja a modern és nyüzsgő éttermi környezethez.

Mielőtt utazol jó ha tudod!

Máltán jelentős mértékben csökkent a koronavírus veszélye, jelenleg az egyik legbiztonságosabb európai államok közé tartozik, az új esetek száma már hetek óta 0 és 15 között ingadozik. A máltai kormányzat július 15-én döntött úgy, hogy 50 ország előtt megnyitja határait, köztük Magyarország előtt is. A légiközlekedés mellett 2020. július 1-én megindult a személyszállító kompok közlekedése is Szicília felől. Hogy a fertőzés kockázatának a mértéke és a járványgörbe ezek után is alacsony értéket mutasson, minden beutazónak két formanyomtatványt (a-b) kell kitöltenie arról, hogy a belépést megelőző két hétben csak a kedvezményezett országokban tartózkodott. A formanyomtatvány az alábbi oldalról letölthető.

Beutazás előtt javasoljuk még a máltai egészségügyi hatóság koronavírussal foglalkozó angol nyelvű honlapjának tanulmányozását, ahol a legfrissebb adatokat és tájékoztatást találhatók!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top