Connect with us

Hírek

A Ryanair a legtöbb járatot üzemelteti Európában, második helyen az Easyjet majd a Turkish Airlines

A Ryanair a legtöbb járatot üzemelteti Európában, második helyen az Easyjet majd a Turkish Airlines

A légi közlekedés iránti kereslet “kezd visszatérni” Európában az elmúlt néhány hónapban. A légitársaságok visszaállítják az eredeti összeköttetéseket, újabb útvonalakat indítanak és növelik a meglévő útvonalak intenzitását. A Ryanair újraindult júliusban, és azonnal a legtöbb járatot működtető légitársaság lett Európában.

Advertisement

Majdnem 2 000 járat naponta

Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair, jelenleg az európai égbolt hajtóereje. Az Eurocontrol szerint a légitársaság augusztus 2-án, vasárnap 1 882 járatot üzemeltetett. Ez az összes aktív légitársaság közül a legtöbb.

A második helyen a Ryanair brit versenytársa, 1 064 járattal az EasyJet végzett. Az easyJet a Turkish Airlines-t is megelőzte az európai légtérben. Július folyamán a két légitársaság fej-fej mellett küzdött a második helyért, végül a törökök a harmadik helyet szerezték meg az európai útvonalaik számában.

Az Air France és a Wizz Air szintén azon öt légitársaság közé tartozik, amelyek Európában a legtöbb járatot működtetik.

Mi a helyzet a levegőben?

Az európai utasszállítás a 31. héten, azaz július 27-től augusztus 2-ig a 2019. évi szint 44,3%-án volt. A járatok száma 108 547-re nőtt, átlagosan napi 15 507 repüléssel. Ez 5%-os növekedést jelent az előző héthez képest.

A számokat nagymértékben befolyásolta az Egyesült Királyság által bevezetett és később sok európai országban megszüntetett karantén is.

A Ryanair 70%-os telítettséget jelent

A járatok számára vonatkozó adatok nem veszik figyelembe az útvonalak telítettségére vonatkozó tényezőit, ám július elején a Ryanair eldicsekedte, hogy a járatai 70%-os telítettéget rögzítettek. A légitársaság vezérigazgatója ezután bejelentette, hogy a vállalat fokozatosan visszatér a válság előtti számokhoz.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top