Connect with us

Hírek

Thaiföld megnyitott a magyar utazók előtt

Thaiföld megnyitott a magyar utazók előtt

A thai kormányzat az elmúlt napokban úgy döntött, hogy az úgynevezett közepesen fertőzött országok számára is lehetővé teszi a turistavízum megszerzését és a beutazást Thaiföldre. A kérelmezők tábora két új típusú vízumra pályázhat. Klasszikus turista vízum, amely 60 napra szól és hosszú távú vízum, amely érvényessége 90 nap.

Thaiföld kormánya 2020. március 26. és augusztus 31. között vészhelyzetet rendelt el a Covid-19 járvány terjedése következtében kialakult helyzet miatt. Április óta külföldiek nem léphettek be az országba, így a turizmusból élőknek semmilyen bevételi forrásuk nem volt az elmúlt hónapokban. A külföldi turisták számára most azonban kétfajta vízumtípust tesznek elérhetővé, ezzel az úgynevezett közepesen fertőzött országokból érkezők számára is lehetővé teszik a beutazást Thaiföldre. Mindkét új vízumtípus célja Thaiföld turisztikai iparának felélesztése, amely az ország GDP-jének közel 20 százalékát teszi ki.

Beutazási feltételek

Az új Special Tourist Visa (STV) mellett, Thaiföld 60 napos turisztikai vízummal nyit a közepes kockázatú országok felé, beleértve Magyarországot is. Ez a vízum egyszeri belépésre jogosít fel: érvényessége 90 nap, belépéskor 60 napos pecsétet kap, amit az országon belül meg lehet hosszabbítani újabb 30 nappal. De van néhány extra – és viszonylag költséges – lépés is.

  • A vízum igénylésnél be kell mutatni, hogy az igénylő megfelelő anyagi háttérrel rendelkezik. Jogszabály szerint az elmúlt 6 hónapban 500.000 baht, vagy ennek megfelelő forint, USD vagy EUR.
  • Érkezés után minden utazó köteles 14 napra egy karantén-hotelbe vonulni, ezt az utazó magának foglalja és fizeti. A megvásárolható csomagok 27.000 bahttól indulnak.
  • A karantén-hotel utáni időszakról is fel kell mutatni a szállásfoglalást.
  • Utasbiztosítás 100.000 dollár értékben.
  • 72 órán belül elvégzett, negatív COVID-19 teszt bemutatása.
Thaiföld

Bár a szigorú intézkedéseknek köszönhetően Thaiföld eddig sikeres volt a vírus elleni küzdelemben, az ország gazdaságának szempontjából rendkívül fontos turisztikai ipar viszont teljesen romokban hever. A thai kormány célja épp ezért, hogy havonta mintegy 1200 látogatót fogadjon, havi mintegy 1 milliárd bahtot (27 millió eurót) termelve.

(Forrás: Bangokpost, Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

NAP AJÁNLATA: nyaralj Dubajban Budapestről 118 900 Ft-tól https://t.co/B2P3HeP9anMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 óra
WizzAir új járatok: Sharm El Sheikh és Koppenhága Budapestről https://t.co/f0WDDSb1rSMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
13 tengerpart, amelyekkel Mauritius teljesen elvarázsol https://t.co/febTRLxcN2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
Utazz Athénba, az istenek hazájába már 24 860 Ft-tól https://t.co/wMu5QCGjpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Gaudí nyomában – ismerd meg az építész barcelonai remekműveit! https://t.co/XfS2aaJdvfMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Az Emirates 24 év után először változtatta meg a gépek külsejét https://t.co/xUvmKohATcMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Csodák, fűszerek és adrenalin: 6 dolog, amit ki kell próbálnod Mauritiuson https://t.co/3x83Yd0PxfMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Thaiföld 144 900 Ft-tól! Repülj Athénból a főszezonban https://t.co/dKtEWAQrdqMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Last minute Ras Al Khaimah all inclusive ellátással 418 400 Ft-tól https://t.co/vjDMVHP3T4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Suhanj kopár sziklák felett vagy szeld át a homokdűnéket! Izgalmas programlehetőségek Ras Al Khaimah-ban https://t.co/8IpHp3RNpuMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top