Connect with us

Hírek

Thaiföld októberben megnyitja határait, a kötelező karantént egy luxushotelben is el lehet tölteni!

Thaiföld októberben megnyitja határait, a kötelező karantént egy luxushotelben is el lehet tölteni!

Thaiföld októberben megnyitja határait a turisták előtt. A Turisztikai és Sportminisztérium segítséget kért a magánkórházaktól a repülőterekre érkező turisták tesztelésének elvégzéséhez. Mutatjuk a részleteket.

Thaiföld kormánya 2020. március 26. és augusztus 31. között vészhelyzetet rendelt el a Covid-19 járvány terjedése következtében kialakult helyzet miatt. Április óta külföldiek nem léphettek be az országba, így a turizmusból élőknek semmilyen bevételi forrásuk nem volt az elmúlt hónapokban. A külföldi turisták számára most azonban hétnapos karantén léphet életbe novemberben, ha az októberi első turistacsoport nem rendelkezik koronavírus-fertőzéssel – állítja az Idegenforgalmi és Sportminisztérium.

Ha az első két 300 fős külföldi csoport október 15-én és október 21-én pozitív eset nélkül teljesíti a 14 napos karantént, akkor a minisztérium azt tervezi, hogy november 1-ig javasolja a turisták számának növelését.

Phiphat Ratchakitprakarn, thai turisztikai és sportminiszter elmondása szerint: „300 turista hetente nem elég a turizmus megmentéséhez, a hotelek feltöltéséhez… De figyelnünk kell arra, hogy legyen elegendő kapacitásunk a szükséges tesztek elvégzéséhez.” Jelenleg Phuketen naponta maximum 1000 tesztet tudnak elvégezni.

Thaiföld októberben megnyitja határait

Az intézkedéseket fokozatosan enyhítik

A COVID-19 járvány korlátozásait fokozatosan enyhítik az országban. A korlátozások lazításának feltétele a szigorú higiéniai szabályok betartása. A minisztérium arról is beszélt a magánkórházakkal, hogy több egészségügyi személyzetet kell biztosítani a vírustesztelési folyamat során a repülőtereken, vagy a turisták csoportjainak engedélyezik az alternatív állami karanténlétesítményekben való tesztelést.

A thai kormány jövő keddi ülése után hirdeti ki a korábban már bejelentett úgynevezett Speciális Turista Vízummal (STV) kapcsolatos részleteket is, amely egy különleges kilencven napos tartózkodást kínál a turisták számára. A tervek szerint október 1-től érkezhetnek a hosszabb tartózkodást tervező utazók Thaiföldre, de a feltételek közé tartozik, hogy a látogatónak 14 napot le kell tölteniük egy úgynevezett karanténhotelben. Miután letöltötte a karanténidőt, szabadon mozoghat az országban, sőt a kormány engedélyezi, hogy a vendég az országban található luxusszállodák valamelyikében töltse le a tizennégy napot.

Thaiföld

(Forrás: bangkokpost.com)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top