Connect with us

Hírek

Utazás a Seychelle-szigetekre: márciustól egy PCR-teszt is elegendő lesz

Utazás a Seychelle-szigetekre: márciustól egy PCR-teszt is elegendő lesz

A Seychelle-szigeteki Egészségügyi- és Külügyminisztérium nemrégiben bejelentette: azonnali hatállyal újra fogadnak turisztikai célú beutazókat. A népszerű nyaralóhely nyitva áll a turisták előtt, de csak bizonyos feltételek betartása mellett.

A seychelle-i hatóságok legutóbbi közlése szerint azon beutazók esetében, akik a Covid-19 elleni oltás mindkét adagját megkapták, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet is fel tudnak mutatni, – állampolgárságuktól és érkezési országuktól függetlenül – szabadon és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak az országba. A szigetországba érkező turistáknak hitelesített igazolással kell igazolniuk az oltást. 

A nyitás második fázisát előreláthatólag március közepén indítják, onnantól már az oltás igazolása sem lesz szükséges, de az utasoknak továbbra is kötelező lesz egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet felmutatni. Előreláthatólag eddig az időpontig a Seychelle-szigeteki lakosok 25%-a be lesz oltva a koronavírus ellen.

Seychelle utazás

A seychelle-szigeteki hatóságok korábban már bejelentették, hogy 2020. augusztus 1-től engedélyezik a nemzetközi légi személyiforgalmat az általuk alacsony, illetve közepes kockázatú besorolású országokból érkező járatoknak. Mivel azonban Magyarország 2020. szeptember 14-i hatállyal tiltó listára került, így Magyarországról (eddig) nem engedélyezték a belépést.

Korábban egyébként Ciprus, az első uniós tagállamként, hasonlóan nyíltan beszélt a belépési követelmények eltörléséről. Az előzetes tervek szerint Ciprus márciusban szintén megnyithatja a határait azok előtt, akik átestek a koronavírus védőoltáson.

(Forrás: seychellesnewsagency.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top