Connect with us

Hírek

Ciprus megnyitja a határokat azok számára, akik átestek a koronavírus védőoltáson

Ciprus megnyitja a határokat azok számára, akik átestek a koronavírus védőoltáson

Ciprus az első olyan uniós tagállam, amely nyíltan beszél a belépési követelmények eltörléséről. Az előzetes tervek szerint az ország márciusban megnyitja a határait azok előtt, akik átestek a koronavírus védőoltáson.

Advertisement

A jövő év márciusában életbe lépő kormányzati terv szerint a koronavírus védőoltáson átesett utazóknak nem kell teljesíteni a jelenleg is érvényben lévő belépési szabályokat, ha Ciprusra utaznának (kötelező PCR-teszt, karanténkötelezettség). A tervezetet Yiannis Karousos ciprusi közlekedési miniszter tárta fel a helyi sajtónak.

“A módosított cselekvési terv várhatóan tovább növeli a légitársaságok érdeklődését Ciprus iránt, javítja a csatlakozásokat és növeli az utasforgalmat.” 

Továbbá megerősítette, hogy következő hónapokban Ciprus az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) irányelveit tervezi követni. Az EU eközben már jóváhagyta az ötödik szerződést a CureVac európai gyógyszergyártóval 225 millió adag vakcina megvásárlásáról az összes EU-tagállam, köztük Ciprus nevében.

Jelenlegi beutazási feltételek

A ciprusi kormány november 9-től a beutazás szempontjából három kategóriába sorolta az országokat, különböző beutazási szabályokkal. Mivel az országok besorolása a járványügyi helyzet változásának alakulásával bármikor változhat, ezért a listát folyamatosan frissítik.

  • A kategóriába sorolt országok: Dél- Korea, Új-Zéland, Thaiföld, Ausztrália, Japán, Szingapúr
  • B kategóriába sorolt országok: Németország, Dánia, Vatikán, San Marino, Uruguay, Kína, Egyesült Királyság, Görögország, Svédország, Finnország,  Észtország, Lettország, Ruanda, Norvégia, Szerbia, Litvánia.
  • C kategóriába sorolt országok: Ausztria, Luxemburg, Montenegro, Románia, Bulgária, Algéria, Marokkó, Málta, Olaszország, Spanyolország, Franciaország,  Írország, Horvátország, Hollandia, Andorra, Monaco,  Csehország, Magyarország, Lengyelország, Portugália, Szlovénia, Svájc, Izland, Liechtenstein, Belgium, Szlovákia. 

A “C” kategóriába tartozó országokból érkezők esetében csak a szigeten élő ciprusi állampolgárok és családtagjaik (például: külföldi házastársaik, kiskorú gyermekeik, szüleik), valamint a Cipruson jogszerűen tartózkodó lakosok belépése engedélyezett. Egyéb személyek beutazása csak a következő esetekben, az ún. különleges belépési engedély („Special Entry Permit”) birtokában lehetséges.

Ciprus védőoltás

(Forrás: SchengenVisaInfo)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Természeti kincsünk a világ álom úti céljai között. Ez Hortobágy… https://t.co/a2YQHyfFbqMennyi ideje jött ki ez a hír? 26 perc
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
“Dubaj ura a helyzetnek” – továbbra is biztonságos úti cél, foglalj repjegyet most 90 188 Ft-tól! https://t.co/57D04qq1n5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
10 hely, ahol a könnyűbúvárkodás igazi élmény https://t.co/s6zkaET4FEMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
NAP AJÁNLATA: Húsvét Dominikán? Egzotikus nyaralás 142 046 Ft-tól! https://t.co/2mhb6uNi9KMennyi ideje jött ki ez a hír? 24 óra
Cári emlékvonat indul Jekatyerinburg és Alapajevszk között https://t.co/qXpm5ezHJRMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAPI HOPPÁ: Ezer darab hajóutat sorsol ki a Virgin Voyage https://t.co/OE3o4tGzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kedvezményt kapnak a Wizz Air utasai a reptéri COVID-tesztközpontban https://t.co/dScJC9cY3jMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 különböző úti cél a kalandvágyóknak https://t.co/dVOLXrZQ47Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért! https://t.co/ySAC4hcGAQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top