Connect with us

Magazin

10 bizonyítéka annak, hogy Ciprus különleges sziget

10 bizonyítéka annak, hogy Ciprus különleges sziget

Mindenki tudja, hogy Ciprus csodálatos. Azt rebesgetik, hogy a Földközi-tenger egyik legszebb szigete, és hogy a szerelmeseknek és napimádóknak ideális úti cél. Ezt a pár sort viszont azoknak a szkeptikusoknak küldjük, akiket az előző tények nem győztek meg. Íme, 10 dolog, mely az utazást Ciprusra különlegessé teszi.

Európán belül csak 5 országban vezetnek a bal oldalon: Angliában, Írországban, Máltán ééééés… Igen, Cipruson.

1191. május 12. Ez az egyetlen angol királyi „külföldi” esküvő dátuma. Oroszlánszívű Richárd a hitvesét Cipruson vette feleségül, és talán nem is sejtette, hogy ezzel csak hozzátett Ciprus egyediségéhez.

Létezik egy állat, amely csak Cipruson él. Ez nem más, mint a ciprusi vadjuh.

A legrégibb „ipari” bor is Ciprus büszkesége. A Commandaria édes desszertbor 2000-ből származik. De még időszámításunk előttről.

Ciprus egyszer ajándék is volt. Méghozzá Marcus Antonius lepte meg vele Kleopátrát.

Úgy tartják, hogy Cipruson több macska él, mint ember. A legendák szerint egykor Szent Ilona küldött egy hajóaljnyi cicát a szigetre, hogy megöljék a jócskán elterjedt kígyókat.

Nemcsak élő cirmik teszik híressé Ciprust. A legrégibb háziállatként élő macska maradványai innen származnak (a gazdájával együtt).

Ciprus

Az talán nem lep meg senkit, hogy az országban van olyan látványosság, mely az UNESCO világörökségének része. Ám Ciprus nem aprózza el. A listára egy egész város került fel, méghozzá Paphos.

Ciprus utazás

Tenger ide, tenger oda, a ciprusiak nem szeretik a halat.

Ciprus

Nicosia az egyedüli főváros, melyet két nemzet oszt ketté: a török és a görög.

Ciprus

Fényképek forrása: Pexels, Unsplash, Shutterstock


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top