Connect with us

Hírek

Negatív teszttel rövidíthető lesz a karantén Angliában

Negatív teszttel rövidíthető lesz a karantén Angliában

Immár hivatalos. December 15-től az Egyesült Királyság csökkenti a kötelező karantén időtartamát a magas kockázatú országokból érkező emberek számára.

December közepétől lényegesen rövidebb időt kell karanténban tölteniük azoknak a külföldről Angliába érkező személyeknek, akik koronavírus-szűrésnek vetik alá magukat, és a vizsgálatról negatív leletet kapnak. 14 nap helyett, csak 5 nap karantén vár majd rájuk. A szűrést az angliai érkezés utáni ötödik naptól lehet elvégeztetni. A rendelkezést átvette a skót és a walesi kormány is, így az új szabályzat Nagy-Britannia egészére érvényes.

Az utazók már indulásuk előtt lefoglalhatják a tesztidőpontot a brit kormány által jóváhagyott magánszektorbeli egészségügyi szolgáltató cégeknél, amelyeknek listája a gov.uk kormányzati portálon találják. A szűrővizsgálat költsége, mint azt már korábban is írtuk, az utasokat terheli majd. A brit egészségügyi magánszolgáltatók rendszerint 100-150 fontot számláznak egy koronavírus-szűrésért.

London jelenleg 59 alacsony kockázatúnak ítélt országból és területről engedélyezi a beutazást karanténkötelezettség nélkül. A listán eredetileg Magyarország is szerepelt, de szeptember 12-én lekerült onnan, és azóta a Magyarországról Nagy-Britanniába utazóknak is 14 napot karanténban kell tölteniük.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top