Connect with us

Hírek

Egy hétre csökkenhet a beutazók karanténja az Egyesült Királyságban

Egy hétre csökkenhet a beutazók karanténja az Egyesült Királyságban

Egy hétre csökkenhet a beutazók karanténja az Egyesült Királyságban, hogy ezzel levegőhöz jusson a légiközlekedési iparág – olvasható az Airportal.hu oldalon.

A javaslat arról szól, hogy a gócpontokból visszatérőkre az Egyesült Királyságban 5 napos karantént írjanak elő, majd az ennek leteltekor elvégzendő teszt negatív eredménye esetén 2 nap múlva szűnjön meg a kötelezettség. Grand Shapps közlekedési miniszter azonban ennél is tovább menve legfeljebb 5 napra csökkentené az elkülönítést. A javaslat szerint a tesztelés, nagyjából 100 fontos (csaknem 40 000 forintos) költségét az utazónak kellene állnia. Ez az összeg azonban a gyorstesztekkel, 5 font körüli összegre csökkenhet jövőre.

Az Egyesült Királyságban jelenleg kötelező 14 napos házi karantént írnak elő a Magyarországról beutazók számára. Kötelező továbbá a beutazást megelőző 48 órán belül online kitölteni a kontaktus-kutatáshoz szükséges nyomtatványt (passenger locator form), amiről a visszaigazoló emailt belépéskor fel kell mutatni a határőrnek. A karantént teszttel nem lehet kiváltani, a szabályok megsértését a rendőrség bírsággal sújthatja. Az Egyesült Királyság és Magyarország közötti légi összeköttetés továbbra is folyamatos.

Egyesült Királyságban

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top