Connect with us

Király repjegyek

Retúr repjegy Budapestről Prágába már 13 380 Ft-tól

Retúr repjegy Budapestről Prágába már 13 380 Ft-tól

Kacskaringós, macskaköves utcák, a semmiből felbukkanó titokzatos kertek, barokk paloták és misztikus páholyok… Prága a meglepetések otthona. A gazdag művészeti múltjáról ismert, száztornyú város mindig képes újat mutatni a látogatóknak. Ruccanj ki Csehországba májusban és tölts el pár napot Prágában most akciós áron.

Honnan? Budapest

Kivel? A Ryanair légitársasággal

Mikor? Május

Példa dátum: május 17 – 21

A világ egyik legszűkebb utcája

Ugye, te sem gondoltad volna, hogy Prágában található a világ egyik legszűkebb utcája? Pedig igen! Az utca a Kisoldal (Malá Strana) kerületében található, ahol a Vinárna Čertovka utcát és a Čertovka éttermet köti össze. Az utca legkeskenyebb pontja mindössze fél méter, ezért jelzőlámpát is felszereltek, csak hogy megkönnyítsék a sétálók közlekedését.  

Régi-új zsinagóga

Ez a korai-gótikus, 13. századi épület nemcsak Prága zsidóvárosának egyik legnépszerűbb emlékműve, hanem egyben a legrégebbi fennmaradt zsinagóga is Európában. Az építménynek hatalmas építészeti, történelmi értéke van, helyszínéhez számos legenda társul. A rengeteg történet közül a leghíresebb a Gólem legenda, mely szerint Löw rabbi teremtett egy különös agyagembert, akit később életre is keltett. A legendák szerint az agyagember maradványait máig a Régi-új zsinagóga padlása őrzi, és Gólem csak akkor kell fel, ha a prágai zsidók élete veszélybe kerül…

Vrtba palota és kertje

Kicsit nehéz megtalálni ezt a helyet, mivel a bejárat nehezen észrevehető, de ha sikerül betévedned, Prága egyik legszebb kertjét ismerheted meg. A kertnek köszönhetően a palota is nagy népszerűségnek örvend mind a külföldi, mind a belföldi turisták körében. A palota Szent Miklós templomával szemben található meg.

Tipp alkalmazásra: Revolut

Van egy hasznos tippünk a számodra, mégpedig a Revolut fizetési szolgáltatás, Európa leggyorsabban növekvő pénzügyi technológiája. Az igényes utazók kedvence, de használata azok számára is célszerű, akik csak alkalmanként vagy minimálisan utaznak. Egy brit fintech startupról, vagyis korai fázisú vállalkozásról van szó, amely az utóbbi években rendkívüli népszerűségnek örvend. Annyira, hogy a Revolutot banki licenciával látta el az Európai Unió.

Utazási okmányok Csehországba

Csehországba személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel is utazhatsz.

Úgy érzed, hogy túl sok a prágai látnivaló? Mi ebben is segítünk! Olvasd el az alábbi kisokosunk!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top