Connect with us

Magazin

Spórolj! Ebben segít a Revolut

Spórolj! Ebben segít a Revolut

Van egy hasznos tippünk a számodra, mégpedig a Revolut fizetési szolgáltatás, Európa leggyorsabban növekvő pénzügyi technológiája. Az igényes utazók kedvence, de használata azok számára is célszerű, akik csak alkalmanként vagy minimálisan utaznak. Egy brit fintech startupról, vagyis korai fázisú vállalkozásról van szó, amely az utóbbi években rendkívüli népszerűségnek örvend. Annyira, hogy a Revolutot banki licenciával látta el az Európai Unió.

A Revoluttal különösen azok tudnak pénzt megspórolni, akik gyakran váltanak valutát, azaz rendszeresen van szükségük hazaitól eltérő pénznemre. Nekik nem kell magyaráznunk, hogy jó árfolyamot kifogni nem mindig egyszerű. Míg a bankokban, de a pénzváltókban is bankközitől eltérő, sok esetben jóval magasabb árfolyamon tudsz devizát váltani, addig a Revoluttal ez bankközi árfolyamon történik meg.

És a készpénzfelvétel a világ összes bankautomatájából havi 200 euróig ingyenes! Világszerte több mint ötmillió ember használja a Revolut szolgáltatásait, hozzájuk naponta még 6-8 ezren csatlakoznak.

Banki látogatás helyett csak előveszed a telefonod

Röviden: ez egy alkalmazás, mely kompatibilis az iOS és az Android rendszerrel is. Keresd tehát a Revolut applikációt, töltsd le az okostelefonodba, regisztrálj, és néhány nap múlva egy klasszikus MasterCard vagy Visa fizetési kártya repül majd be a postaládádba. Ugyanúgy néz ki, mint egy klasszikus bankkártya – a kártya számával, érvényességével, nevével és CVV-kódjával.

Az egészet úgy is elképzelheted, mint egyfajta előfizetést. Bármilyen összeget elküldhetsz a személyes bankszámládról a Revolut számládra (akár betéti kártya segítségével közvetlenül az alkalmazásban vagy pénzátutalással). A regisztráció után majd kapsz egy IBAN számot, így hasonlóképpen használhatod, mint egy klasszikus bankszámlát.

Mi a Revolute varázsa?

Az alkalmazás varázsa abban rejlik, hogy a Revolut 29 pénznemet kínál. Nézz utána, hogy milyen árfolyamokat kínálnak a bankok vagy a pénzváltók, szinte biztosak vagyunk benne, hogy össze sem lehet hasonlítani azzal, amit a Revolut szolgáltat. Miért vagyunk ebben ennyire biztosak? Mert jelenleg gyakorlatilag nincs semmi kedvezőbb technológia pénzváltásra, mint a Revolut.

Az alkalmazásban egyébként további számlákat nyithatsz a kívánt pénznemben, melyekre egy másodpercen belül átutalhatod a szükséges összeget.

Az alapdíjak ingyenesek, csak a legkedvezőbb feltételekért fizetsz

A Revolut alapvetően ingyenes, de ha például szeretnél kedvezőbb korlátozást beállítani pénzutalásokhoz vagy készpénzfelvételhez, akkor prémium számlát/számlákat fizethetsz elő. Ezekhez egyébként elegáns fémkártyát kapsz majd. De ne felejtsd el, hogy a szolgáltatás mind az Apple Pay, mind a Google Pay rendszerekkel használható, így nem szükséges mindenhová magaddal vinned fizikai kártyádat.

A következő hasznos dolog, hogy ha a családod bármely tagja vagy a barátaid is „Revolutosak” lesznek, akkor egy másodperc töredéke alatt tudtok egymásnak pénzt küldeni – ez ugyebár külföldön néha akár életbevágóan fontos is lehet. Nem kell minimum egy napot várni, mint egy klasszikus bank esetében. Újra szeretnénk megemlíteni, hogy havonta a készpénzfelvétel 200 euróig ingyenes a világ összes ATM-jéből (a limit túllépése után a Revolut 2%-os illetéket von le).

Ha mindezek után komolyan érdekel a szolgáltatás, keresd fel a hivatalos Revolut weboldalt, ahol megtudhatsz mindent, amire kíváncsi vagy még.

Megjegyzés: A kártya kézbesítése öt euró, de a Revolutnál gyakoriak a különféle akciók, melyeken belül ingyenes szállítást kínál.

Íme, néhány szempont, melyek miatt a Revolut kivételesen jó szolgáltatást jelent az utazók számára:

 • pénzváltáshoz kínált árfolyam
 • azonnali fizetések a Revolut alkalmazáson belül
 • Apple Pay és Google Pay
 • kriptovaluták vételi és eladási lehetősége
 • részletes grafikonok és statisztikák
 • a számla teljes mértékű használata ellenőrzése az alkalmazáson keresztül
 • online ügyfélszolgálat (24/7 chat)
 • a kártya beállítása az alkalmazás segítségével (lehetőség készpénzfelvétel kikapcsolására, érintés nélküli fizetés,…)
 • virtuális kártyák létrehozása a nagyobb biztonság érdekében az interneten történő fizetéskor
 • utazási biztosítás és repülőtéri várókba való belépés megvételének lehetősége

Miért nem próbálnád ki? Hiszen ingyenes

Így, 2019-ben, a 21. századi gondolkodásmóddal nem nagyon tűnik logikusnak, hogy miért is kellene ráfizetnünk a valutaváltásra, ha nem muszáj. Ha csak minimális mennyiségben is utazol, a Revolutot mindenképpen megéri kipróbálni. Már csak azért is, mert az utazópénzedet elkülönítheted a személyes számládról. Ha a Revoluttal valami történik, még mindig jobb alternatívának tűnik, mint ha a személyes számláddal élnének vissza külföldön. Akkor miért ne csökkentenéd ennek rizikóját?

Ha ilyesmi történne, csak blokkolod a Revolut kártyád, ezután újat kérsz, és pár percben belül meg is kapod. Ezenkívül, ha engedélyezed a GPS-hez való hozzáférést, akkor a kártyád csak a telefonod közvetlen közelében fog működni.

Amennyiben egy idő után úgy döntenél, hogy már nem akarod használni a Revolut kártyát, akkor egyenleged díjmentesen küldheted vissza privát számládra. Mindenesetre a Revolute sokkal többet kínál, mint amit ebben a cikkben olvastál el, így érdemes utánanézni.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top