Connect with us

Hírek

Qatar Airways sikerek: felszállt a világ első „100 százalékban vakcinázott” járata

Qatar Airways sikerek: felszállt a világ első „100 százalékban vakcinázott” járata

A világ első „100 százalékban vakcinázott” járata kedden, helyi idő szerint 11 órakor szállt fel a katari nemzetközi repülőtérről. A Qatar Airways járatán a személyzet és az utasok is be voltak oltva.

Újabb Qatar mérföldkő. Felszállt a világ első „100 százalékban vakcinázott” járata a Katar nemzetközi repülőteréről. A Qatar Airways járatán a személyzet és az utasok is be voltak oltva. Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója szerint a légiközlekedésben valószínűleg trend lesz, hogy a repüléshez szükséges lesz az oltás. Legalábbis a pandémiás időszakból való kilábalás elején. A vakcinaútlevél használata pedig rövid távon nagyban segítheti a légiközlekedésbe vetett bizalom visszaépülését mind a kormányzatok, mind pedig az utasok számára, hogy elkezdjenek újra utazni.

Brüsszel márciusban terjesztette elő az uniós oltási igazolványról szóló javaslatát. Az unió végrehajtó testületének javaslata mindenben egyenlő feltételeket biztosítana azoknak, akik az EU-s hatóság által elfogadott oltóanyagot kaptak, az egyes országok által engedélyezett vakcinákkal immunizáltak esetében pedig a tagállamok maguk dönthetnék el, hogy milyen szabályokat alkalmaznak rájuk. 

qatar airways

130 úti cél…

Qatar Airways dohai átszállással több mint 130 úti célra kínál járatokat utasai számára. Többek között a Seychelle-szigetekre, amely 2021. március 25-től újra megnyitotta kapuit a turisták előtt, az indulás előtt 72 órával elvégzett PCR-teszt negatív eredménye esetén az utasok karanténkötelezettség nélkül léphetnek be. A légitársaság áprilistól Boeing 787 Dreamliner gépekkel repül majd a szigetekre heti 3 alkalommal, a járatok Budapestről oda és vissza is 3 óra átszállási idővel érhetők el.

Hasonló feltételek vonatkoznak a Maldív-szigetekre utazókra is, ahol szintén egy 96 órával az indulás előtt elvégzett és negatív eredményű PCR-teszt felmutatása szükséges érkezéskor.

(Forrás: portfolio.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top