Connect with us

Hírek

Utazás a Maldív-szigetekre: szigorítások érkeztek

Utazás a Maldív-szigetekre: szigorítások érkeztek

Új szabályok léptek érvénybe a Maldív-szigeteken. A kormány úgy döntött szeptember 10-től minden turista vagy rövidtávú vízummal rendelkező utazó érkezéskor köteles egy angol nyelven kiállított 72 órán belül levett negatív Covid-19 PCR tesztet bemutatni. Vannak azonban kivételek.

Advertisement

Mint arról korábban beszámoltunk a koronavírus-járvány ellenére is csekély követelményt támasztó ország július 15-én megnyitotta határait, nemrégiben pedig háromlépcsős hűségprogramot is indított a látogatók számára. Az arany, az ezüst és a bronz kategóriában a turisták különféle jutalmakhoz, szolgáltatásokhoz vagy épp előnyökhöz juthatnak. A járvány második hulláma miatt azonban, kénytelen voltak bizonyos szigorításokat eszközölni.

A Maldív-szigetekre történő belépés jelenlegi feltételei:

  • Szeptember 10- től minden turista vagy rövidtávú vízummal rendelkező utazó érkezéskor köteles egy angol nyelven kiállított 72 óránál nem régebbi negatív Covid-19 PCR tesztet bemutatni. A szabály alól kivételt képeznek a maldív állampolgárok, tartózkodási vagy munkavállalási engedéllyel rendelkezők, repülőgépek személyzete. A laboratóriumnak előzetesen szükséges jelezni, hogy az útlevél számát is hozzá kell adni a vizsgálati eredményekhez.
  • A vízumszolgáltatások újraindultak, jelenleg a turisták ingyenes 30 napos vízumot kapnak, amikor belépnek az országba.
  • Minden turisztikai célú utazónak, érkezése előtt 24 órával nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat az “lmuga” portálra kell feltölteni.
  • Maszk viselése minden nyilvános helyen és Greater Maléban kötelező.
  • A helyi hatóságok véletlenszerűen tesztelhetik az utasokat saját költségükön. Pozitív eredmény esetén egy szállodában vagy valamelyik, erre a célra kijelölt, állami intézményben karanténba kerülnek.
Maldív-szigetek, szabályok

A koronavírus állítólag pusztítóbb, mint egy cunami

Ali Waheed, az ország volt turisztikai minisztere által kiadott nyilatkozatban a koronavírus-járvány hatását pusztítóbbnak ítélte, mint a 2004-es szökőár és a 2008-as globális pénzügyi válság.

“A Maldív-szigetek idegenforgalmának 47 éve során először március óta nulla turistát tapasztaltunk” – mondta Waheed.

Míg 2019-ben 1,7 millió utazó látogatott el a szigetekre addig idén, a márciusi határzárt követően ez a szám drasztikusan lecsökkent. A biztonságos utazás érdekében így a kormány speciális „biztonságos turisztikai engedélyt” bocsát ki azon szállodák számára, amelyek megfelelnek a szigorú egészségügyi előírásoknak és a különleges biztonsági követelményeknek.

(Forrás: Lonely Planet, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top