Connect with us

Hírek

Belépési feltételek a Maldív-szigetekre

Belépési feltételek a Maldív-szigetekre

Új szabályok léptek érvénybe a Maldív-szigeteken. A kormány úgy döntött szeptember 10-től minden turista vagy rövidtávú vízummal rendelkező utazó érkezéskor köteles egy angol nyelven kiállított 72 órán belül levett negatív Covid-19 PCR tesztet bemutatni. Vannak azonban kivételek.

Advertisement

Mint arról korábban beszámoltunk a koronavírus-járvány ellenére is csekély követelményt támasztó ország július 15-én megnyitotta határait, nemrégiben pedig háromlépcsős hűségprogramot is indított a látogatók számára. Az arany, az ezüst és a bronz kategóriában a turisták különféle jutalmakhoz, szolgáltatásokhoz vagy épp előnyökhöz juthatnak. A járvány második hulláma miatt azonban, kénytelen voltak bizonyos szigorításokat eszközölni.

A Maldív-szigetekre történő belépés jelenlegi feltételei:

  • Szeptember 10- től minden turista vagy rövidtávú vízummal rendelkező utazó érkezéskor köteles egy angol nyelven kiállított 72 óránál nem régebbi negatív Covid-19 PCR tesztet bemutatni. A szabály alól kivételt képeznek a maldív állampolgárok, tartózkodási vagy munkavállalási engedéllyel rendelkezők, repülőgépek személyzete. A laboratóriumnak előzetesen szükséges jelezni, hogy az útlevél számát is hozzá kell adni a vizsgálati eredményekhez.
  • A vízumszolgáltatások újraindultak, jelenleg a turisták ingyenes 30 napos vízumot kapnak, amikor belépnek az országba.
  • Minden turisztikai célú utazónak, érkezése előtt 24 órával nyilatkoznia kell az egészségügyi állapotáról. A nyilatkozatokat az “lmuga” portálra kell feltölteni.
  • Maszk viselése minden nyilvános helyen és Greater Maléban kötelező.
  • Véletlenszerű tesztelést végezhetnek ugyan a reptéren, de ennek költségét a Maldív-szigetek kormánya viseli. Az ország területére történő belépéssel kapcsolatos további kérdések (maszkviselés, tranzit lehetőségek) és válaszokért látogass el a következő oldalra.

Utazási biztosítás a COVID-19 ellen:

Felhívjuk az országba beutazást tervezők figyelmét arra, hogy olyan utazási és egészségbiztosítással rendelkezzenek, mely kiterjed egy esetleges karantén intézkedés kiadásainak viselésére! A Turisztikai Minisztérium az Allied Insurance helyi biztosító társasággal együttműködve nemrégiben például bevezette a COVID-19 elleni utasbiztosítást. Ez fedezi az olyan költségeket, mint a karantén, az orvosi segítségnyújtás vagy a karanténba, esetleg egészségügyi intézménybe történő szállítást. A biztosítás két csomagban áll rendelkezésre – Allied Inbound és Allied Inbound Plus. Az utazók az Allied Insurance weboldalán keresztül juthatnak hozzá.

Maldív-szigetek, szabályok

A koronavírus állítólag pusztítóbb, mint egy cunami

Ali Waheed, az ország volt turisztikai minisztere által kiadott nyilatkozatban a koronavírus-járvány hatását pusztítóbbnak ítélte, mint a 2004-es szökőár és a 2008-as globális pénzügyi válság.

“A Maldív-szigetek idegenforgalmának 47 éve során először március óta nulla turistát tapasztaltunk” – mondta Waheed.

Míg 2019-ben 1,7 millió utazó látogatott el a szigetekre addig idén, a márciusi határzárt követően ez a szám drasztikusan lecsökkent. A biztonságos utazás érdekében így a kormány speciális „biztonságos turisztikai engedélyt” bocsát ki azon szállodák számára, amelyek megfelelnek a szigorú egészségügyi előírásoknak és a különleges biztonsági követelményeknek.

(Forrás: Lonely Planet, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Októberben tervezi nemzetközi járatai újraindítását a Qantas https://t.co/aVk5VUvtAZMennyi ideje jött ki ez a hír? 13 óra
NAP AJÁNLATA: Exkluzív resort a Maldív-szigeteken 250 166 Ft-tól https://t.co/L6tl14pQReMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Tavaszi tippek: a „pihenés” olaszul? BARI! Foglald le repjegyed most 14 989 Ft-tól https://t.co/PlSutGc2N5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
A mediterrán térségre fókuszál a Lufthansa-csoport a nyári menetrendjében https://t.co/KyLdJMvyXYMennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
Horvátországban nemzeti Covid-biztonsági tanúsítvánnyal csábítanak https://t.co/3rGQubo1YWMennyi ideje jött ki ez a hír? 17 óra
Montenegró: szabad a belépés teszt- és karantén nélkül https://t.co/fSd2Dqu08qMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
TOP 10 érv, hogy miért utazzunk Egyiptomba https://t.co/23T1EbFsFGMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Még a nyár előtt bevezethetik az Európai Unióban a digitális oltási igazolványt https://t.co/uZ1YfHeywIMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Újrainduló járatok Budapestről https://t.co/hXf8Ik2Gb8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Március 15-ig fennmaradnak a korlátozások, eközben az EU megrótt hat tagállamot https://t.co/UxDaRUCjuoMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top