Connect with us

Hírek

Légtér forgalom a pandémia után – újítások, új járatok!

Légtér forgalom a pandémia után – újítások, új járatok!

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések enyhülésével óvatos, mégis látványos növekedésnek indult a légi forgalom a világon. Élénkülni látszik a forgalom Magyarország légterében is, bár a repülésszám továbbra is elmarad a korábbi évektől, de a statisztikai adatok alapján, az idei első fél éves utasforgalom szerint Budapest beelőzte Prágát! Hó végi összegzésünk következik.

Mit mondanak a számok?

Az augusztus rendszerint az év legforgalmasabb hónapja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a pandémia után ez most kétszeresen igaznak látszik. Bár a korlátozások jelentősen visszavették az utasforgalmat Kelet-Közép-Európában, Budapest légi forgalma mégis beelőzte a prágait. Varsó a LOT Polish Airlines, illetve az erős diszkont jelenlét miatt továbbra is őrzi első helyét a régióban, a január-júniusi időszakban 2,84 millió nemzetközi és 334 ezer belföldi utas fordult meg náluk, ez a szám azonban még mindig 63 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az idei első félévben 2,89 millió utas fordult meg, ez 60,79 százalékkal, azaz 4,48 millióval kevesebb a tavalyi időszakhoz képest.

Újrainduló járatok, heti 500 járat augusztusban!

A koronavírus járvány után számos járat indult újra az utóbbi hetekben: július végén az első visszatérő hosszútávú járatot köszönthettük, a LOT légitársaság újraindította közvetlen Budapest-Szöul járatát, de több visszatérő járatnak is örülhettünk. Július második felében számos európai útvonala mellett a budapestit is újraindította a British Airways, július 15-től hetente öt járattal a Turkish Airline is folytatta járatainak üzemeltetését Budapest és Isztambul között. Augusztus folyamán immár több, mint heti 500 közvetlen járat, összesen 98 város lesz elérhető Budapestről, 22 légitársaság jóvoltából.

Fejlődünk, szépülünk: koronavírusteszt-központ a reptéren!

A Budapest Airport a maga eszközeivel mindent megtesz, hogy ösztönözze a járatok újraindítását és növelje az utazási kedvet. Nemrégiben megújult a 2A Terminál check-in csarnok, valamint két új biztonsági ellenőrzőpontot is átadtak, ezzel összesen 18-ra növelték az utasbiztonsági csatornák számát. A kapacitásbővítés mellett a biztonsági ellenőrzést gyorsítja az a technikai újítás is, amelyet a Budapest Airport a közelmúltban Európában az elsők között vezetett be. Az új technológiának köszönhetően a nagyobb elektronikai eszközöket már nem kell kivenni a kézipoggyászból, azok ellenőrzését az új szoftver e nélkül is elvégezi.

A beutazási szigorítások, és az országok színkód szerinti besorolására reagálva a Budapest Airport koronavírusteszt-központot is szándékozik nyitni a fővárosi repülőtéren, hogy az érkezők már a határon beszerezhessék a negatív tesztet, és ezzel mentesüljenek a karantén alól. Ezt Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója jelentette be.

További híreink:

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is. Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top