Connect with us

Hírek

Koronavírus Walesben: péntektől teljesen leáll az élet

Koronavírus Walesben: péntektől teljesen leáll az élet

Két hétig tartó szigorú korlátozások lépnek életbe péntektől Walesben a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében – jelentette be a walesi miniszterelnök hétfőn.

Advertisement

Komoly szigorítások lépnek életbe Walesben a koronavírus miatt. Mark Drakeford a walesi fővárosban, Cardiffban tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy október 23-tól november 9-ig az éttermeknek – kivétel az elvitelre árusító egységek –, bároknak és szállodáknak, továbbá a létfontosságú üzleteken kívül minden kereskedelmi egységnek be kell zárnia az országban. A szórakoztatóipari és közösségi létesítmények, a könyvtárak és a hulladékhasznosítók is zárva lesznek. A hagyományos Halloween-ünnepségek is elmaradnak.

Esküvői és temetési szertartások kivételével a vallási intézményeknek is fel kell függeszteniük működésüket két hétre. A koronavírus ellen hozott intézkedéssorozatot „tűzgátnak” nevezték el. A lakosságot arra kéri a walesi kormány, hogy maradjon otthon, ha lehetséges, akkor dolgozzon otthonról, és a legszükségesebb bevásárlásokon, testedzésen kívül ne mozduljon ki.

Wales, koronavírus Walesben, koronavírus,

A bejelentésre azután került sor, mert bár 17 településen kijárási korlátozás volt érvényben, a kórházi fertőzöttek száma tovább emelkedett. Az Egyesült Királyságon belül ezzel Walesben lépnek életbe a legszigorúbb járványmegelőző korlátozások.

Ez is érdekelhet:

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top