Connect with us

Hírek

Kijárási tilalom lesz Párizsban és nyolc francia nagyvárosban

Kijárási tilalom lesz Párizsban és nyolc francia nagyvárosban

A koronavírus-járvány megfékezésére a francia kormány újra bevezeti az egészségügyi vészhelyzetnek nevezett rendkívüli jogrendet, amely biztosítja a jogi keretet bizonyos korlátozásokhoz október 17-én éjféltől az ország egész területén. Ezzel párhuzamosan ismét éjszakai kijárási tilalom lesz Párizsban, valamint nyolc nagyvárosban.

Franciaországban élesedik a helyzet, kijárási tilalom lesz Párizsban, valamint nyolc nagyvárosban. Az egészségügyi tárca szerda esti adatai szerint 22 591 új fertőzöttet regisztráltak, a szombati csaknem 27 ezres, és az azt megelőző napokon regisztrált több mint 20 ezres rekordok után.

A maximális riasztási övezetekben, így Párizsban és az elővárosokban, valamint nyolc nagyvárosban (Lille, Rouen, Saint-Etienne, Toulouse, Lyon, Grenoble, Aix-en-Provence és Marseille körzete, valamint Montpellier) este 9 órától reggel 6 óráig kijárási tilalom lép életbe szombat éjféltől. Az érintett nagyvárosokban minden színház, mozi, étterem bezár este kilencig. Az országon belüli közlekedésben nem lesznek korlátozások. A kormány rendeletben maximum egy hónapra rendelhet el korlátozásokat, minden további hosszabbításhoz parlamenti felhatalmazás szükséges.

kijárársi tilalom lesz Párizsban

Franciaországban július 20-tól a maszk viselése kötelező minden zárt, nyilvános térben és a tömegközlekedési eszközökön. Augusztus 10-től Párizsban 11 éves kor felett is kötelező az arcmaszk viselése a nagy forgalmú területeken, továbbá Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne és Val-d’Oise megyékben. Párizsban az érintett területek különösen a Szajna rakpartjai, illetve főleg turisztikai területek, nyitott piacok vagy forgalmas bevásárlóutcák.

(Forrás: MTI)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top