Connect with us

Hírek

Kemény szigorítások léptek életbe Belgiumban

Kemény szigorítások léptek életbe Belgiumban

Az egyre terjedő koronavírus-járvány megfékezése miatt Belgiumban kemény szigorítások léptek érvénybe. A belga főváros és a hozzá tartozó régió minden bárjának és kávéházának egy hónapra be kell zárnia, emellett közterületen tilos lesz az alkoholfogyasztás. Hétfőtől éjszaki kijárási tilalom lépett életbe.

Mivel napi nyolcezret is eléri az új fertőzöttek száma Belgiumban, kemény szigorítások lépnek életbe. A főváros és a hozzá tartozó régió minden bárjának és kávéházának, rendezvényközpontjának egy hónapra be kell zárnia, emellett közterületen tilos lesz az alkoholfogyasztás. A tájékoztatás szerint a bezárás az alkoholt nem árusító vendéglátóhelyekre és a sportlétesítmények büféire is vonatkozik. A hatóságok emellett reggel 6-ig tartó kijárási tilalmat rendeltek el. A rendelet értelmében éjjel 1 órától reggel 6 óráig nem engedélyezett a lakóhely elhagyása és semmilyen helyváltoztatás, ez alól kivétel az egészségügyi, az állatorvosi, a veszélyeztetett korosztályok (kiskorúak, idősek, fogyatékkal élők) indokolt esetben történő helyváltoztatása, valamint a munkavégzés ill. az elutazás és valahonnan történő megérkezés esetei.

Alexander de Croo belga kormányfő péntek esti sajtótájékoztatóján elmondta: Belgiumban a szigorítások ellenére a járványügyi helyzet súlyosbodása várható a következő napokban és hetekben, az újabb fertőzöttek és a halálesetek száma napról napra növekszik. A kormányfő minden lakost önfegyelemre, valamint a társadalmi távolságtartási szabályok betartására szólított fel.

Belgium, Csehország után jelenleg a második leginkább fertőzött ország a százezer főre vetített új esetek számát tekintve.

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top