Connect with us

Hírek

A bécsi repülőtér antigén gyorsteszteket vezet be

A bécsi repülőtér antigén gyorsteszteket vezet be

A bécsi Schwechat repülőtér ma bejelentette, hogy antigén gyorsteszteket kíván bevezetni. A tesztelés a tervek szerint, közvetlenül a járat indulása előtt történik majd. A reptér szerint ezáltal a szolgálati utak, illetve a szükséges magánutazások is sokkal biztonságosabbak és egyszerűbbek lesznek.

Advertisement

A bécsi Schwechat repülőtér ma bejelentette, hogy antigén gyorsteszteket kíván bevezetni. Ha az utas új koronavírussal való fertőzését a teszt nem erősítik meg, folytathatja az utat. Ha az utas pozitív, akkor az illetékes hatóságokkal együttműködve PCR-teszten esik át – írja az APA hírügynökség. Az Austrian Airlines “a közeljövőben” szintén hasonló tesztek bevezetését tervezi ­– ezt Tanja Gruber, az AUA szóvivője erősítette meg az APU-nak.

A rapid antigéntesztek a magas specificitású, a PCR-hez képest alacsonyabb érzékenységű, de annál olcsóbb vizsgálati módszer. A vírust közepes vagy magas mennyiségben ürítő páciensek légúti mintáinak elemzése során a vírus S-proteinjét mutatja ki. Abban az esetben ideális, ha nagy valószínűséggel COVID-19-el fertőzött a beteg, és ezt szeretnénk kimutatni. Az eredmény a vizsgálatot végző laboratóriumba érkezéstől számítva akár 15 perc/minta is lehet.

bécsi repülőtér antigén gyorsteszteket vezet be

Julian Jäger a Flughafen Wien AG vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy “a Covid-19 még sokáig velünk lesz, ezért sürgős megoldásokra van szükségünk, amelyek a jövőben is felhasználhatók.”

(Forrás: TASR, TREND.sk)

További híreink:

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top