Connect with us

Hírek

Megtartják a karácsonyi vásárokat Bécsben

Megtartják a karácsonyi vásárokat Bécsben

Idén is megtartják a karácsonyi vásárokat Bécsben az előírt egészségügyi szabályok betartása mellett. A Városháza előtti téren felépül a Jégálom korcsolyapálya kisebb verziója is, a szabadtéri szilveszteri ünnepség viszont elmarad.

Advertisement

Míg hazánkban a koronavírus-járvány miatt elmarad az év kiemelt turisztikai termékének számító Vörösmarty téri karácsonyi vásár, addig Bécs városa elfogadta a Bécsi Gazdasági Kamara koronavírus elleni védekezésről szóló javaslatait, így idén is megtartják a karácsonyi vásárokat az osztrák fővárosban. Újra felállítják a kétszáz vörös szívvel feldíszített fát, a Herzelbaumot is.

Az egyes vásárok méretétől és elhelyezkedésétől függően különböző egészségügyi szabály lépnek majd érvénybe. A maszk viselése azonban az étkezéseken kívül mindenhol kötelező lesz, eladóknak és látogatóknak egyaránt. Ahol szükséges, ott korlátozzák a látogatók számát is – tudatta a részleteket Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor lehetőség lesz a Bécsi Jégálomban is korcsolyázni. A jégpálya azonban idén, a megszokott nagysága helyett csak 3000 négyzetméteren várja majd a mozogni vágyó látogatókat.

megtartják a karácsonyi vásárokat

Szomorú hír viszont, hogy a tavaly harmincéves születésnapját ünneplő Bécsi Szilveszteri Ösvény idén elmarad. A városvezetés azért döntött így, mert a szakértők nem találtak olyan megoldást, amivel biztonságosan meg tudták volna rendezni az 50.000 négyzetméteren tartandó mulatságot.

(Képek forrása: shutterstock.com)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Egy kis Zanzibár jövőre? Retúrjegy 197 900 Ft-ért! (december-június) https://t.co/DU1BhI6XkrMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Málta negatív PCR-tesztet kér a magyaroktól https://t.co/5CFveaMVGZMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Koronavírus: radikális intézkedések Csehországban és Szlovákiában https://t.co/YjMDnBIcSTMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Digitális egészségügyi útlevéllel kísérleteznek a légitársaságok https://t.co/LKDPsqlp9YMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Programajánló: az év kedvenc városai a világutazók szerint https://t.co/14uoKfyFAcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: 4*-os wellness Siófokon 25 900 Ft-tól! https://t.co/TqxgcwUuotMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Költőpénzt ad számunkra ez a coloradói üdülőváros, ha meglátogatjuk https://t.co/zM9lRWdfgXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Csempésző férfit fogtak egy indiai reptéren. Bizarr helyen vitte volna át az aranyat https://t.co/cVaGcZwlP9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Szerdától lezárják Írországot https://t.co/QbFkAjLgWJMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert https://t.co/4hWe45WqmLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top