Connect with us

Hírek

Friss: Srí Lanka augusztus elsejétől újra fogadja a turistákat!

Friss: Srí Lanka augusztus elsejétől újra fogadja a turistákat!

Ha létezik paradicsomi és egzotikus sziget, ahol a csodálatos vadvilág, a pálmafák szegélyezte tengerpartok, a végtelen rizsföldek, a bársonyos teaültetvények és több mint 2000 év történelmének szent helyei váltják egymást – Srí Lanka az! Most újra felfedezhetjük ezt az egyedülálló vidéket, Srí Lanka ugyanis augusztus elsejétől újra fogadja a turistákat, a belépés feltételei azonban szigorodnak, ötnaponkénti tesztelésre is fel kell készülniük az utazóknak!

Advertisement

A nemrégiben közétett hivatalos tájékoztatás szerint szabadidős és üzleti turistákat, egyéni utazókat, családokat, valamint nagyobb csoportokat is újra fogadnak a világ minden részéről. Az ország mindhárom nemzetközi repülőtere – Bandaranaike International Airport [BIA], Colombo Ratmalana Airport [RMA] és a Mattala Rajapaksa Hambantota Airport [MRIA] – felkészült a turisták fogadására.

Fontosabb szabályok:

A turistáknak a repülőgépre való felszállás előtt 72 órán belül elvégzett negatív koronavírusteszt-eredményt kell bemutatniuk. Emellett a szigetre érkezés után minden turistát 4-5 nappal a megérkezés után egy mobil ellenőrző egység is tesztelni fogja. Azok a turisták, akik 10 napnál tovább maradnak az országban, kötelesek lesznek a 10. napon ismét tesztnek alávetni magukat.

A hivatalos tájékoztatóban kitérnek arra, hogy a turisták lehetőség szerint ne használják a tömegközlekedést az országon belüli utazások során. Kirándulásokhoz, körutazásokhoz rendeljenek privát transzfert a szálláshelyen vagy helyi utazási irodán keresztül.

Az országba való belépéshez vízum továbbra is szükségeltetik, online vízumigénylés a http://www.eta.gov.lk/slvisa/ címen elérhető. A vízum 30 napra érvényes, és az érkezés után maximum 6 hónapig meghosszabbítható. A kormány a jövőben tervezi egy 5 évig érvényes, többszöri belépésre jogosító vízum bevezetését is, amellyel egyszerre maximum hat hónapot lehet az országban tölteni. A vízumdíj ára 100 dollár.

  • Az országos tisztifőorvos járványügyi kockázati besorolása alapján az ország biztonsági besorolása jelenleg az I. biztonsági besorolási kategóriába (piros), azaz az utazásra nem javasolt országok listáján szerepel… Erről bővebben itt tájékozódhatsz!

További híreink:

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top