Connect with us

Hírek

Ciprusra utazók figyelmébe: a beutazás feltételeiről!

Ciprusra utazók figyelmébe: a beutazás feltételeiről!

Ciprus egy ideje már újra nyitva áll a turisták számára, ugyanakkor a biztonságos kirándulás érdekében a ciprusi kormány június 9-én létrehozta az úgynevezett „Cyprus Flight Pass” elektronikus platformot, amelyen a beutazáshoz szükséges adatlapot az utazás megkezdése előtti 24 órában elektronikusan kell kitölteni! Alább mutatjuk a fontosabb tudnivalókat!

Advertisement

A Ciprusi Köztársaság júniusban két szakaszban nyitotta meg mind a larnacai, mind a páfoszi nemzetközi repülőtereit. Magyarország a biztonságos országok kategóriájába tartozik, így magyar állampolgárok gond nélkül nyaralhatnak Cipruson. Ugyanakkor a Ciprusra történő utazás feltétele az úgynevezett „Cyprus Flight Pass” elektronikus platform használata, amelyre 24 órával az utazás előtt fel kell tölteni az utazáshoz szükséges dokumentumokat! A szigetre utazók így kapják meg a „flight pass”-t, amely az országba való belépéshez szükséges és amelyet a kiindulási országban, a repülőgépbe való beszálláskor is fel kell mutatni!

A platform használata mindenki számára kötelező, aki szeretne repülni Ciprusra! Aki a „Cyprus Flight Pass” iránti kérelmet nem elektronikus formában tölti ki, vagy anélkül érkezik meg a szigetre 300 eurós büntetésre számíthat, a hatóságok pedig visszafordítják a kiindulási országba. Az információk szerint kizárólag a platform műszaki meghibásodása, esetleg karbantartás esetén (melyet hivatalosan a platformon jelentenek be) tekintenek el az elektronikus kitöltéstől és csak ebben az esetben fogadják el a kézzel kitöltött formanyomtatványt. Távozáskor az utasoknak már nem szükséges az elektronikus jóváhagyás bemutatása a sziget elhagyásához.

A magyar kormány a koronavírus járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga, valamint zöld – kategóriába sorolta az államokat és ennek megfelelően korlátozta az onnan érkezők határátlépését. Ciprus a zöld kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy a fertőzöttség és a kockázat mértéke is alacsony, így a zöld jelzésű országokból kontroll nélkül lehet belépni Magyarország területére! A friss információkról itt tájékozódhatsz!

Akciós repjegyek Ciprusra!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre
To Top