Connect with us

Magazin

Európa 20 legszebb UNESCO helyszíne

Európa 20 legszebb UNESCO helyszíne

Egy olyan változatos kontinensen, mint amilyen Európa, nehéz eldönteni, mit is látogassunk meg legközelebb. Hogy egyszerűbb legyen a választásod, íme egy ízelítő 20 európai UNESCO kincsből:

Plitvicei-tavak, Horvátország

Egy erdőrezervátum Horvátország közepén, amely gyönyörű tavairól, vízeséseiről, barlangjairól és mészkő kanyonjairól híres.

Plitvicei-tavak

Vörös tér, Oroszország

A Vörös tér Moszkvában, Kremltől keletre található. Olyan csodálatos épületek díszítik, mint a Szent Bazil-székesegyház és az Állami Történeti Múzeum.

Vörös tér, Moszkva

Vlkolínec, Szlovákia

Az egyik leglátogatottabb szlovákiai település, a népi építészet oázisa. Egyben az ország egyetlen olyan települése, ahol nem zajlik újépítés.

Vlkolínec

Rilai kolostor, Bulgária

A legnagyobb és leghíresebb ortodox kolostor Bulgáriában. A 10. században épült, majd a 19. század közepén újították fel.

Rilai kolostor

Mont-Saint-Michel, Franciaország

A 11. és 16. század között készült gótikus apátság kis szigetekre lett építve. Normandia északnyugati részén található, így a hely ki van téve az árapálynak.

Mont-Saint-Michel

Alcobaca-kolostor, Portugália

A 12. században I. Alfonz király által alapított római katolikus templom Lisszabon északi részén található, s a korai gótikus stílus Portugáliába érkezését jelképezi.

Alcobaca-kolostor

Budapest (Rakpart, Budai Várnegyed, Andrássy út)

A budapesti városközpont a magyar történelem kiemelkedő korszakait képviseli gyönyörű építészetén keresztül, olyan remekművekkel, mint a Parlament, az Operaház, a Magyar Tudományos Akadémia vagy a Nagyvásárcsarnok.

Kilátás a Parlamentre, Budapest

Béke templomai Jawor és Swidnica városaiban, Lengyelország

A vesztfáliai békét (a harmincéves háborút 1648-ban lezáró szerződés) követő évben épült templomok Európa legnagyobb vallási funkciót betöltő faépületei.

Béke temploma, Jawor

Urnesi dongatemplom

A hagyományos skandináv építészet kivételes példája, a gyönyörű Sogn og Fjordane területén, Nyugat-Norvégiában.

Urnesi dongatemplom

Az Óriások útja, Észak-Írország

A mintegy 40 ezer sokszögű bazaltoszlop által létrehozott partvonal az ősi vulkáni tevékenységek eredménye.

Óriások útja

Pont du Gard, Franciaország

A Pont du Gard egy ókori római vízvezeték, amely átszeli a Gardon folyót Dél-Franciaországban. Közel 50 kilométernyi szakaszon szállít vizet Nimes-be. Majdnem 49 méter magas 3 szakaszon, aminek köszönhetően egy ismert műszaki és művészeti remekművé vált.

Pont du Gard

Wies zarándoktemploma, Németország

A gyönyörű alpesi völgyben őrzött bajor rokokó templom, Wieskirche, mintegy 80 kilométerre található Münchentől.

Wieskirche

Nyugati fjordok, Norvégia

Norvégia délnyugati részén található Geirangerfjord és Naeroyfjord a világ leghosszabb és legmélyebb fjordjai közé tartoznak. A gyönyörű környező vidék számos vízesést, tavat és erdőt rejt.

Geirangerfjord

Vatikán

A világ egyik legszentebb helye számos művészeti és építészeti remekműnek ad otthont – ilyen például a Szent Péter-bazilika, a Sixtus-kápolna, vagy a Vatikáni Múzeum.

Vatikán

Pannonhalmi Bencés Apátság, Magyarország

A kolostorközösség és egyben Magyarország egyik legrégebbi történelmi emléke 996-ban épült.

Pannonhalma

Pirin Nemzeti Park, Bulgária

A délnyugat-bulgáriai Pirin-hegységben található nemzeti parkot alpesi rétek, tavacskák, tűlevelű erdők és két sípálya is tarkítja.

Pirin Nemzeti Park

La Grande-Place, Brüsszel, Belgium

Brüsszel főterét az egységes, gyönyörű 17. századi épületek teszik teljessé.

La Grande-Place

Mostar történelmi városa, Bosznia-Herczegovina

Mostar történelmi városa Dél-Boszniában, a Neretva-folyó partján található. A 16. században épült Régi hídról ismert (Stari Most), amelyet az Oszmán Balkán egyik legnagyobb építészeti vívmányaként tartanak számon.

Mostar

Ilulissat-jégfjord, Dánia

Grönland nyugati részén található, körülbelül 150 kilométerre az Északi sarkkörtől. Ennek része a Sermeq Kujalleq, a világ legaktívabb gleccsere is.

Ilulissat

Palau de la Música Catalana, Spanyolország

A Barcelonában található híres zeneterem a katalán modernizmus egyik legékesebb példája. Gazdag részletek és virágminták jellemzik, valamint egyeletlen vonalak Lluís Doménech és Montaner szecessziós építész műhelyéből.

Palau de la Música Catalana

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Kappadókia, léggömbözés török módra https://t.co/ZTxJuVqb8KMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Válaszd ki, melyik Kanári-sziget a leginkább neked való! https://t.co/yHtfHCWZ9sMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
10 élmény, amit nem hagyhatsz ki Gran Canarián https://t.co/pTHWJgbjFJMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
HO-HO-HOOO! Mikulás napi HAPPY HOUR – wellness hétvégék 5000 forinttal olcsóbban https://t.co/JnfJMzVdOuMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Indonéziában egy év börtön járhat a házasságon kívüli szexért, a szabály a külföldiekre is vonatkozni fog https://t.co/qmIW6YbKOIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Mallorca télen is csodálatos úti cél. Megmutatjuk, miért! https://t.co/wbP2yjKBdjMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Sharm el Sheikh: 8 programlehetőség, amellyel te is kedvet kapsz hozzá! https://t.co/4Rg2GvCSYOMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
A téli Izland 13 tüneményes ajándéka https://t.co/LaZUsf5hsZMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Abu Dhabi a főszezonban most csak 68 950 Ft-tól https://t.co/mzthoCYThJMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Irány a török Dalaman Pozsonyból most 14 895 Ft-tól! https://t.co/jffiQrO2zSMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top