Connect with us

Magazin

Európa 20 legszebb UNESCO helyszíne

Európa 20 legszebb UNESCO helyszíne

Egy olyan változatos kontinensen, mint amilyen Európa, nehéz eldönteni, mit is látogassunk meg legközelebb. Hogy egyszerűbb legyen a választásod, íme egy ízelítő 20 európai UNESCO kincsből:

Plitvicei-tavak, Horvátország

Egy erdőrezervátum Horvátország közepén, amely gyönyörű tavairól, vízeséseiről, barlangjairól és mészkő kanyonjairól híres.

Plitvicei-tavak

Vörös tér, Oroszország

A Vörös tér Moszkvában, Kremltől keletre található. Olyan csodálatos épületek díszítik, mint a Szent Bazil-székesegyház és az Állami Történeti Múzeum.

Vörös tér, Moszkva

Vlkolínec, Szlovákia

Az egyik leglátogatottabb szlovákiai település, a népi építészet oázisa. Egyben az ország egyetlen olyan települése, ahol nem zajlik újépítés.

Vlkolínec

Rilai kolostor, Bulgária

A legnagyobb és leghíresebb ortodox kolostor Bulgáriában. A 10. században épült, majd a 19. század közepén újították fel.

Rilai kolostor

Mont-Saint-Michel, Franciaország

A 11. és 16. század között készült gótikus apátság kis szigetekre lett építve. Normandia északnyugati részén található, így a hely ki van téve az árapálynak.

Mont-Saint-Michel

Alcobaca-kolostor, Portugália

A 12. században I. Alfonz király által alapított római katolikus templom Lisszabon északi részén található, s a korai gótikus stílus Portugáliába érkezését jelképezi.

Alcobaca-kolostor

Budapest (Rakpart, Budai Várnegyed, Andrássy út)

A budapesti városközpont a magyar történelem kiemelkedő korszakait képviseli gyönyörű építészetén keresztül, olyan remekművekkel, mint a Parlament, az Operaház, a Magyar Tudományos Akadémia vagy a Nagyvásárcsarnok.

Kilátás a Parlamentre, Budapest

Béke templomai Jawor és Swidnica városaiban, Lengyelország

A vesztfáliai békét (a harmincéves háborút 1648-ban lezáró szerződés) követő évben épült templomok Európa legnagyobb vallási funkciót betöltő faépületei.

Béke temploma, Jawor

Urnesi dongatemplom

A hagyományos skandináv építészet kivételes példája, a gyönyörű Sogn og Fjordane területén, Nyugat-Norvégiában.

Urnesi dongatemplom

Az Óriások útja, Észak-Írország

A mintegy 40 ezer sokszögű bazaltoszlop által létrehozott partvonal az ősi vulkáni tevékenységek eredménye.

Óriások útja

Pont du Gard, Franciaország

A Pont du Gard egy ókori római vízvezeték, amely átszeli a Gardon folyót Dél-Franciaországban. Közel 50 kilométernyi szakaszon szállít vizet Nimes-be. Majdnem 49 méter magas 3 szakaszon, aminek köszönhetően egy ismert műszaki és művészeti remekművé vált.

Pont du Gard

Wies zarándoktemploma, Németország

A gyönyörű alpesi völgyben őrzött bajor rokokó templom, Wieskirche, mintegy 80 kilométerre található Münchentől.

Wieskirche

Nyugati fjordok, Norvégia

Norvégia délnyugati részén található Geirangerfjord és Naeroyfjord a világ leghosszabb és legmélyebb fjordjai közé tartoznak. A gyönyörű környező vidék számos vízesést, tavat és erdőt rejt.

Geirangerfjord

Vatikán

A világ egyik legszentebb helye számos művészeti és építészeti remekműnek ad otthont – ilyen például a Szent Péter-bazilika, a Sixtus-kápolna, vagy a Vatikáni Múzeum.

Vatikán

Pannonhalmi Bencés Apátság, Magyarország

A kolostorközösség és egyben Magyarország egyik legrégebbi történelmi emléke 996-ban épült.

Pannonhalma

Pirin Nemzeti Park, Bulgária

A délnyugat-bulgáriai Pirin-hegységben található nemzeti parkot alpesi rétek, tavacskák, tűlevelű erdők és két sípálya is tarkítja.

Pirin Nemzeti Park

La Grande-Place, Brüsszel, Belgium

Brüsszel főterét az egységes, gyönyörű 17. századi épületek teszik teljessé.

La Grande-Place

Mostar történelmi városa, Bosznia-Herczegovina

Mostar történelmi városa Dél-Boszniában, a Neretva-folyó partján található. A 16. században épült Régi hídról ismert (Stari Most), amelyet az Oszmán Balkán egyik legnagyobb építészeti vívmányaként tartanak számon.

Mostar

Ilulissat-jégfjord, Dánia

Grönland nyugati részén található, körülbelül 150 kilométerre az Északi sarkkörtől. Ennek része a Sermeq Kujalleq, a világ legaktívabb gleccsere is.

Ilulissat

Palau de la Música Catalana, Spanyolország

A Barcelonában található híres zeneterem a katalán modernizmus egyik legékesebb példája. Gazdag részletek és virágminták jellemzik, valamint egyeletlen vonalak Lluís Doménech és Montaner szecessziós építész műhelyéből.

Palau de la Música Catalana

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Ingyenes belépő a Jövő Múzeumába: fedezd fel Emirates repjegyeddel Dubaj legszebb látnivalóját https://t.co/WuioXdKjf6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 35 perc
NAP AJÁNLATA: nyaralj Dubajban Budapestről 118 900 Ft-tól https://t.co/B2P3HeP9anMennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
WizzAir új járatok: Sharm El Sheikh és Koppenhága Budapestről https://t.co/f0WDDSb1rSMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
13 tengerpart, amelyekkel Mauritius teljesen elvarázsol https://t.co/febTRLxcN2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Utazz Athénba, az istenek hazájába már 24 860 Ft-tól https://t.co/wMu5QCGjpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Gaudí nyomában – ismerd meg az építész barcelonai remekműveit! https://t.co/XfS2aaJdvfMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Az Emirates 24 év után először változtatta meg a gépek külsejét https://t.co/xUvmKohATcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Csodák, fűszerek és adrenalin: 6 dolog, amit ki kell próbálnod Mauritiuson https://t.co/3x83Yd0PxfMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Thaiföld 144 900 Ft-tól! Repülj Athénból a főszezonban https://t.co/dKtEWAQrdqMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
NAP AJÁNLATA: Last minute Ras Al Khaimah all inclusive ellátással 418 400 Ft-tól https://t.co/vjDMVHP3T4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top