Connect with us

Magazin

Gaudí nyomában – ismerd meg az építész barcelonai remekműveit!

Gaudí nyomában – ismerd meg az építész barcelonai remekműveit!

Barcelona nemcsak Spanyolország egyik legnépszerűbb városa, de csodálatos úti cél azon utazók számára is, akik a szórakozás, pihenés és kultúra tökéletes keverékét szeretnék átélni. És ha már ott jársz, nem szabad kihagynod a 20. század egyik leghíresebb építésze, Gaudí remekműveit sem! A Sagrada Famíliát mindenki ismeri, de sokan nem is sejtik, hány Gaudí épület rejtőzik még a városban, amelyek megérnek egy látogatást. Összegyűjtöttünk Neked 5 alapvető Gaudí remekművet, melyeken keresztül megismerheted a munkásságát, valamint hoztunk pár tippet is a meglátogatásukhoz.

La Sagrada Família

Casa Batlló

A barcelonai Passeig de Gracia egyik legérdekesebb és legszokatlanabb épülete, a Világörökség része. Annak ellenére, hogy az építése során rengeteg negatív kritikát kapott a város szinte összes alapszabályának áthágása miatt, 1906-ban a városi tanács mégis az év három legjobb épülete közé sorolta. Az épület szabálytalansága, a színes mozaikok és az egyenes vonalak hiánya teszik különlegessé ezt a remekművet.

A látogatók 25 euróért válthatnak jegyet, vagy 39 euró, ha elsőként szeretnél bejutni. Mivel a lenyűgöző épület hatalmas népszerűségnek örvend a turisták körében, javasoljuk, hogy kora reggel, vagy 2-3 órával zárás előtt látogasd meg.

Cím: Passeig de Gracia 43, Barcelona

A jegyeket itt vásárolhatod meg.

Casa Batlló

La Perdera (Casa Mila)

A szokatlan kinézete miatt „kőbányaként” is emlegetett La Perdera, eredeti neve Casa Mila, 1905 és 1910 között épült, s 1984-ben szintén a Világörökség részévé nyilvánították. Ez volt Gaudi utolsó magánépület-terve, amely az építészet történetének egyik legötletesebb épületeként van számontartva. Inkább szobor, mint épület. A remekmű kívülről és belülről is megcsodálható, de a legikonikusabb része a látványos tetőterasz, így azt semmiképp ne hagyd ki!

Cím: Passeig de Gracia 92, Barcelona

A jegyeket itt vásárolhatod meg.

A Casa Mila, más néven La Perdera épülete

Güell Park

A Güell Park (vagy Parc Güell) egy kertkomplexum az építész különböző munkáival. Az egész park Gaudí művészi kreativitását és egyedi stílusát tükrözi.

Megépítésével az egyik legnagyobb ügyfele, Eusebi Güell i Bacigalupi, Güell grófja bízta meg, s így 1900 és 1914 között Gaudí az asszisztensével, Joseph Maria Jujojjal tervezte és építette meg. A park egyik bejáratánál található Gaudí Ház-múzeum otthont ad az építész által tervezett bútor- és tárgygyűjteménynek, valamint a ez volt Gaudí háza közel 20 évig.

Cím: 08024 Barcelona

A jegyeket itt vásárolhatod meg.

Kilátás a városra a Güell Parkból

Casa Vicens

Az 1883 és 1888 között épült Casa Vicens egy ötletes lakóépület, amelyet egy kerámiagyárat birtokló gazdag családnak készített. Ez nemcsak Gaudí első fontos épülete, hanem a világ egyik első szecessziós létesítménye is. Lenyűgöző módon mutatja be, hogyan szakadt el az építész a hagyományoktól és hozta létre saját stílusát, ezáltal tökéletesen tükrözve az új fejezetet Antoni Gaudí karrierjében.

Cím: Carrer de les Carolines, 20 Barcelona

A jegyeket itt várásolhatod meg.

Casa Vicens

Cascada a Parc de la Ciutadella-ban

Végül, de nem utolsó sorban, Gaudí egyik legelső projektje a szökőkút a Parc de la Ciutadella-ban, Barcelona egyik népszerű parkjában található. A Cascadát Josep Fontseré tervezte 1881-ben, a fiatal Gaudíval, mint asszisztensével. Inspirációjuk a híres római Trevi-kút volt. A park díjmentesen látogatható.

A park Gaudí művén kívül is remek célpont, a legzöldebb oázis a nagyvárosban. Pihenésre, ellazulásra, hosszú sétára, valamint piknikre hívja a látogatóit. Az ott található tavon pedig csónakázni is van lehetőség.

Cím: Parc de la Ciutadella, Passeig de Picasso, 21, 08003 Barcelona

Szökőkút (Cascada) a Parc de la Ciutadella-ban

Akciós repjegyek Barcelonába:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top