Connect with us

Magazin

Róma fotogén kincsei – ingyen (Az Örök város díjtalanul megtekinthető emlékművei)

Róma fotogén kincsei – ingyen (Az Örök város díjtalanul megtekinthető emlékművei)

Az Örök város kétségkívül a világ leghíresebbjei közé tartozik. Ezt főleg a hosszú és tartalmas múltjának köszönheti, gasztronómiai remekműveinek, annak a képességének, hogy bármilyen pillanatot romantikussá tud változtatni. Ezenkívül azok számára is elérhető, akik alacsony költségvetésű kirándulást terveznek, most megmutatjuk, melyik emlékművei ingyenesek.

Advertisement

A Pantheon

Róma népszerű emlékművei és épületei listájának első helyeit foglalja el minden éven. A Piazza della Rotonda téren áll, főleg Raffaello sírja miatt látogatják a turisták.

Nyitva tartás:

Hétfő – Szombat: 8:30 – 19:30

Vasárnap: 9:00 – 18:00

Belépés: ingyenes (35 euróért tárlatvezetés vásárolható)

Weboldal: http://www.pantheon-rome.com/opening-hours/

Szent Péter-bazilika

Azt, hogy itt feszítették-e keresztre Szent Pétert, nem tudhatjuk biztosan, de hogy szinte mindenki ismeri ezt a szentélyt, az tuti. Gyönyörű épület, nemcsak a hívők számára, hisz az épület mint művészeti alkotás Michelangelo nevéhez is fűződik.

Nyitva tartás:

Április –Szeptember: 7:00 – 19:00

Október – Március: 7:00 – 18:30

Belépés: ingyenes (a kupolába viszont belépőt kell fizetni)

Weboldal: http://www.saintpetersbasilica.org/

A Trevi-kút (Fontana di Trevi)

Nem annyira egyszerű elhinni, hogy egy szökőkút műalkotásként marad meg majd az emlékezetedben, de a Trevi-kút így él sokak fejében. Legrégebbik része a 19. századból származik, de vigyázat! Időszámításunk előttről. A Trevi téren trónol és gyűjti a tömegek szerelmes pillantásait, és főleg az esti órákban mutatja meg szépségének legmágikusabb vonásait. A legenda szerint az, aki a vízébe bedob egy érmét, még valamikor visszatér Rómába. Ha kettőt, akkor itt szerelmet is talál, és aki megtetézi még eggyel, az azok közé a szerencsések közé kerül, akik az Örök városban kötnek házasságot. Ez az oka annak, hogy minden este 2000 euró értékű összeget szednek ki a Trevi-kútból, ami aztán karitatív célokra megy.

Nyitva tartás: mindig

Az Igazság szája (La Bocca della Verità)

A Piazza della Bocca della Verità téren találd meg a Santa Maria in Cosmedin templomot, emellett van a 175 cm nagyságú márványarc, az Igazság szája. Régen hazugságvizsgálónak használták, állítólag megharapja a hazug emberek kezét. Kipróbálnád?

Nyitva tartás: mindig

Weboldal: http://www.dpsusa.com/bocca_verita_history.shtml

Constantinus diadalíve (Arco di Costantino)

Ha meglátogatod a Colosseumot, ne hagyd ki a közelében található Constantinus diadalívét. Fehér márványból készült és Róma legnagyobb diadalíve.

Nyitva tartás: mindig

A Villa Borghese galéria kertje

A Villa Borghese galériába a belépés nem ingyenes, de a kertje mindenki számára nyitva áll. Ideális egy hosszú nap utáni hűsölésre.

Nyitva tartás: mindig

Cestius piramisa (Piramide Cestia vagy Piramide di Caio Cestio)

I.e. 12-ben Gaius Cestius Epulo síremlékeként épült. 27 m magas és betonból készült.  

Nyitva tartás: mindig

A Vatikáni múzeumok

Hatalmas épület-komplexum, rengeteg tárlat és információk tömkelege. A Szent Péter-bazilikától pár perc alatt sétálhatsz át ide. Vigyázat! A belépés csak minden hónap utolsó vasárnapján ingyenes.

Nyitva tartás:

A hónap utolsó vasárnapja: 9:00 – 14:00 (utolsó belépés 12:30)

Belépés: minden hónap utolsó vasárnapján ingyenes, a hét többi napján 15 euró

Fotó: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Kattintson a megjegyzésre
To Top