Connect with us

Tippek és trükkök

Kisokos: Ezeket az ételeket ne fogyaszd repülőút előtt

Kisokos: Ezeket az ételeket ne fogyaszd repülőút előtt

Kapcsolatod a gyomroddal átlagon felüli? Akkor teljesen értjük mit érzel, ha valamiért el kell utasítanod egy ízletes falatot, a Repjegykirály szerkesztősége bizony eléggé nagyétkű. Pedig néha ez a legjobb megoldás, például a repülőút előtt. Egy tányér fincsi töltött káposzta vagy egy pár tejszínhabos diós palacsinta sokszor életmentő lehet, viszont nem javasoljuk, hogy velük kezdd az amerikai utad. De még a viszonylag közeli Londonba se utazz ilyen finomságokkal a hasadban.

A profik azt mondják, hogy azokkal az ételekkel gyűlhet meg a bajunk a repülőgépen, amelyek puffadást okoznak. Nem meglepő, hiszen ki szeretne hasa helyett egy óriási lufival utazni pólója alatt. De állítólag egy rövid diéta pár nappal a hosszú út előtt az időzóna-betegség (jetlag) tüneteinek leküzdésénél is segít.

Amit biztosan tudunk, hogy néhány eledel kínszenvedéssé tudja változtatni a repülésed. Ezek a következők:

Hüvelyesek, főleg bab és lencse

Nos, hogy miért, azt talán nem kell részletesebben magyaráznunk. Hidd el, azonkívül, hogy a biztonsági öv és a hasfal harca fájdalmat okoz, senki sem fogja elhinni neked, hogy pár kilométerrel a Föld felett záptojásszagú a levegő.

Keresztesvirágú zöldségek

A karfiol vagy a brokkoli pozitív hatásairól a szervezetre szinte mindenki hallott már. A rostok a barátaink, de nem akkor, ha alacsonyabb nyomású légkörben vagy (ilyen van a repülőgép fedélzetén).

Gyümölcscukor

Kis mennyiségű gyümölcs még számításba jöhet, ha jól működik az anyagcseréd. Inkább a feldolgozott gyümölcsöt kerüld, a dzsúszokat, a szárított gyümölcsöt stb.

Tejtermékek

Sokan a repülőgépen kívül is szenvednek a tejtermékekről. Te ezt még sohasem tapasztaltad? Nyugodtan megtörténhet, hogy ez éppen a repülőutad alatt változik meg.

Buborékos italok

Nagyon egyszerű: amit leküldesz a gyomrodba, az lesz a gyomrodban. Ha levegőt eszel/iszol, akkor levegővel lesz tele…

Rágógumi

Ha felszállás közben rágózol, hogy ne duguljon be a füled, az úgy rendben van. De aztán köpd ki, mert puffadást okozhat.

Gyorskaja

Meleg, finom, gyors, de a beleidnek igazi pokol.

Alkohol

Az alkohol nem a bélproblémák miatt szerepel ezen a listák, hanem a dehidratáció rizikója okán. Ha nem tudsz ellenállni egy pohár minőségi bornak, akkor legalább igyál hozzá sok tiszta vizet.

Kattintson a megjegyzésre
To Top