Connect with us

Magazin

London rejtett kincsei

London rejtett kincsei

Még azok is, akik sosem jártak Londonban fel tudják sorolni a leghíresebb látnivalókat. Ki ne hallott volna a London Eye-ról, a Big Ben-ről, a Tower Bridge-ről vagy a Buckingham-palotáról… De ha igazán egyedülálló élményt szeretnél a brit metropolisszal kapcsolatban és szívesen letérnél a turisták által bejárt útról, akkor ez a cikk jól jöhet. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a kötelező látnivalókat nem ajánljuk, de ha London a szíved csücske és mindig szívesen térsz vissza, érdemes belekóstolni valami újba.

A cikkben találsz buja parkokat, mókás kocsmát és színes kávézót, váratlan és nem mindennapi programokat. Nézzük hát..

Kis Velence (Little Venice)

A bágyadt Kis Velence egy fákkal szegélyezett csatorna, ami sajnos sok turistának kimarad. A Hyde Parktól a Warwick Avenue-ig húzódik, tehát közel van a városközponthoz, így egyéb látnivalók közé is be lehet szúrni. Ez a hely kimondottan különbözik London más részeitől, a színes csónakokon kávézók éttermek is megtalálhatók. Egy délutáni teára tökéletes helyszín.

Leginkább Paddington és Camden közötti részt ajánljuk. A népszerű kávézóhajók, a Darcie & May Green és a Waterside Cafe Paddington közelében találhatók, míg a camdeni rész nagyszerű hely akár egy hajóútra is.

Neal´s Yard

Ha meg se kottyannak a kilométerek és szívesen mászkálsz tarka utcák, titkos könyvesboltok és csendes teázók között, akkor imádni fogod Londont. A város egyik legszínpompásabb utcácskája a Neil´s Yard nevet hordja. Remek kis hely, ha már eleged lenne London modern épületeiből, és mindössze pár percnyi sétára fekszik a Covent Garden vasútállomástól. Érdemes itt elidőzni, a jobbnál jobb teázók és éttermek között, apró üzletek bújnak meg, a házi készítésű szappanoktól a legfinomabb sajtokon át, mindent megtalálsz, amit csak el tudsz képzelni.

Kép forrása: Wei Huang | Dreamstime.com

Kilátás a Sky Gardens-ből

Ha a London Eye már megvolt és egy más perszpektívából is szívesen megnéznéd a várost, akkor ne maradjon ki a Sky Gardens. Ez egy nyilvános terület botanikus kerttel, kilátó pontokkal és egy szabadtéri terasszal, amely a Fenchurch utca 20. tetején, a The Walkie-Talkie néven ismert épületben található.

Kép forrása: Pajor Pawel / Shutterstock.com

The Churchill Arms

A Notting Hill részben fekvő The Churchill Arms pub nem egy virágoskert, bár első látásra csalóka lehet. A Churchill Arms valószínűleg az egyik legtöbbet fényképezett kocsma Londonban, elég csak egy pillantást vetni rá, főleg tavasszal és megérted miért. Eredetileg csak pár cserép virág díszítette falait, ami az évek során újabbakkal bővült. A Notting Hill Gate metróállomástól mindössze 5 percnyi sétára találod.

Kép forrása: Mike Clegg | Dreamstime.com

Leadenhall Market

Londonban sincs hiány a jobbnál jobb piacokból viszont, ha egyet kéne kiemelnünk, akkor az a Leadenhall lenne. Ez a város egyik legszebbje is egyben és sokkal kevesebb turista látogatja, mint mondjuk a Borough Marketet. A Leadenhall Market egy fedett piac, gyönyörű, díszes tetővel, amit üvegablakok és íves gerendák díszítenek. A XIX. század óta létezik, bár ezen a helyen már 14. század óta piac működött. A piac híres élénk színeiről és hihetetlenül fotogén. A Harry Potter rajongóknak ismerős lehet a filmből is, hisz az Abszol út egyik bejárataként is szolgált.

Kajakozás a Tower Bridge alatt

A Tower Bridge-ről már valószínűleg te is hallottál, de azt tudtad-e, hogy szervezett kajaktúrán is részt vehetsz? A 17 km-es útvonal körülbelül 3 órányi kajakozást jelent és Battersea-tól Greenwich-ig tart. Aki tart a Temzétől és szívesebben bízná magát egy tapasztalt hajóskapitányra, akár hajókiránduláson is részt vehet, ami szintén a Tower Bridge alatt közlekedik.

Holland Park (Kyoto Garden)

Most azon gondolkodsz, hogy miért pont a Holland Parkba mennél, ha Londonnak vannak nagyobbjai is, pl.: Hyde Park vagy a Regent’s Park. Igen, de ez a varázslatos hely teljesen más. A Kiotói kert több mint 20 hektáros területen húzódik, és a Holland-ház körül helyezkedik el, amely korábban kastély és számos híres család otthona volt. Eredetileg 1605-ben épült, de a második világháborúban tönkre tették. A kertek bármikor látogathatók, természetesen ingyenes a belépés. Tavasszal rengeteg virág borítja be, ez a híres japán cseresznyevirág szezonja is. Nyáron a virágok és a fák élénk színekben pompáznak, míg ősszel – aranybarna rozsdás levelek hullnak a hatalmas tölgy- és juharfákról. Minden évszakban jó ötlet.

Hampstead Heath

A Hyde, a Regent és a Kensington Gardens talán a legismertebb parkok. Mindegyikük csodaszép, de össze sem lehet hasonlítani Heath vadvirágaival a Hampstead Village-ben. A London központjától kb. fél órányira fekvő Hampstead egy olyan hely, ami gazdag történelmi múltra tekint vissza. D.H. Lawrence, Sigmund Freud, Robert Louis Stevenson és számtalan kreatív zseni egykori otthona. A parkot járdák és apró tavacskák szelik végig és az idillikus angol képet már csak a hattyúk és a Kenwood-ház egészítik ki.

Saint Aymes kávézó

Figyelem! Cukiság következik! London egyik legaranyosabb kávézója a Saint Aymes, amit nevezhetnénk a tökéletes Instagramm helyszínnek is. Saint Aymes meglehetősen könnyű megközelíteni. A Paddington állomástól mintegy 10 perc sétára, a Hyde Park közelében található. Az egyszarvú sütemények különösen aranyosak és ízletesek, sőt nem horribilis árúak. A kávézó bájos és furcsa, egy igazán egyedülálló hely Londonban.

Soho

Avagy ahol megáll az idő. Ha jókat ennél-innál, buliznál és shoppingolnál a válasz egyértelműen Soho. Az ember egyszer ellátogat ide és évente egyszer minimum visszajönne. Sohoban barátságos kávézók, kiváló éttermek és pubok sorakoznak, természetesen jókat lehet vásárolni, sőt az éjszakai életéről is világhírű.

Kattintson a megjegyzésre
To Top