Connect with us

Hírek

Csehországba utaznál az ünnepekre? Kötelező lesz a PCR-teszt

Csehországba utaznál az ünnepekre? Kötelező lesz a PCR-teszt

Csehország újabb, a magyar állampolgárokat is érintő korlátozásokat vezetett be. Kötelező lesz a PCR-teszt felmutatása és a belépést megelőzően elektronikusan regisztrálni is szükséges.

Csehország áttért az EU „szabad mozgást érintő intézkedések összehangolásáról szóló ajánlásának” alkalmazására, melynek alapján a többi EU/EGT tagállam – így Magyarország is – piros besorolást kap. Ez azt jelenti, hogy tesztre van szükség a belépéshez, vagy ennek hiányában kötelező karanténba vonulni. Emellett a Csehországba való belépést megelőzően elektronikusan regisztrálni is szükséges, az alábbi linken, amit a tervezett (csehországi) tartózkodási helyük szerint illetékes tisztiorvosi szolgálat vissza kell igazoljon. Utóbbit kinyomtatva a határon a belépéskor, vagy a tartózkodási helyen fel kell tudni mutatni.

Csehország utazás

Kivételek a beutazási nyomtatvány kitöltése és a PCR-teszt alól:

  • piros besorolású országban történt 12 óránál rövidebb tartózkodás az utóbbi 14 napban
  • ingázó munkavállalók (szomszédos országok vonatkozásában); 
  • diákok (szomszédos államok vonatkozásában) – sürgős egészségügyi, családi, munkahelyi vagy üzleti indok miatt történő, 24 órát meg nem haladó beutazás és tartózkodás esetén; 
  • tranzit a Cseh Köztársaság területén keresztül, ha nem haladja meg a 12 órát

A Csehországba történő beutazás jelenleg tehát csak különleges céllal lehetséges, turisztikai célból az utazás nem megengedett

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top