Connect with us

Uncategorized

Kisokos: beutazási feltételek Spanyolországba

Kisokos: beutazási feltételek Spanyolországba

A következő cikkünkben aktuális információkat találsz, nézd meg, milyenek a beutazási feltételek Spanyolországba.

Be lehet-e utazni az országba? 

Igen. 

Beutazási feltételek a Kanári-szigetekre:

???? 1-es (zöld) szint: Gran Canaria, La Palma, La Gomera, El Hierro és Fuerteventura
???? 2-es (sárga) szint: Tenerife, Lanzarote és La Graciosa További információ: https://cutt.ly/tnifvOa

  • az érkezést megelőző 72 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredményének bemutatása (betöltött hatodik életévtől)
  • a SpTH érvényes QR kódjának letöltése (www.spth.gob.es)
  • Fontos információ: Egyelőre még sem az oltási igazolvány, sem a védettségi igazolás nem mentesít a tesztelési kötelezettség alól.

Kell-e teszt? 

Igen. 

A Spanyolországba légi vagy vízi úton történő beutazáskor valamennyi beutazónak – aki kockázatosnak minősített országból (többek között Magyarországról) érkezik – függetlenül attól, hogy mennyi időt fog tölteni Spanyolországban – rendelkeznie kell 1 darab, az országba belépés időpontjától visszafelé számított 72 órán belül elvégzett, a SARS-CoV-2-re vonatkozóan negatív eredményű fertőzésdiagnosztikai tesztet igazoló elektronikus vagy papír alapú eredeti dokumentummal, amelyet spanyol, angol, francia vagy német nyelven állítottak ki (ezektől eltérő nyelven kiállított dokumentum esetén szükséges annak hiteles fordító általi lefordítása spanyol nyelvre).

A 6 év alatti kiskorúaknak nem szükséges fertőzésdiagnosztikai teszttel rendelkezniük a Spanyolországba történő belépéshez.

Kell-e regisztrálni?

Igen.

Légi úton történő beutazáskor előzetesen, elektronikus úton szükséges kitölteni a formanyomtatványt az alábbi elérhetőségeken az alábbi honlapon vagy a SPAIN TRAVEL HEALTH – SpTH applikáción keresztül. Elektronikus úton történő kitöltés esetén a beutazó az általa megadott e-mail címre egy QR-kódot fog kapni, amelyet az országba történő belépéskor be kell mutatni.

Oltási kötelezettség:

Nincs oltási kötelezettség. Jelenleg a Spanyolországba beutazás és az országban tartózkodás tekintetében nincsenek külön szabályok a beoltott személyekre vonatkozóan, rájuk ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a nem beoltottakra. A beoltottság a PCR kötelezettség alól nem mentesít. 

Karanténkötelezettség: 

Nincs, (de meghatározott kiindulási országok esetében van)

Spanyolországba a legtöbb kiindulási országból történő beutazás esetén automatikus karanténkötelezettség nincsen. Abban az esetben ha olyan harmadik országból kiindulva kíván berepülni (közvetlenül vagy átszállással) Spanyolországba, amely esetében karanténkötelezettség van érvényben, csak az alábbi személyek jogosultak belépni: 

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top