Connect with us

Magazin

Spanyolország 10 rejtett kincse – mindenkinek, aki unja a tömegeket

Spanyolország 10 rejtett kincse – mindenkinek, aki unja a tömegeket

Spanyolország nemcsak Madrid, Barcelona vagy sangría-mámor a végtelen partokon. Gyere, hagyjuk most magunk mögött a turistatömegeket, fedezzünk fel inkább 10 elragadó, kevésbé ismert spanyol várost.

Advertisement

Frigiliana, Andalúzia

Ha a Te szíved is olvad fehérházas falvak láttán, Spanyolország déli részébe valószínűleg első látásra belészeretsz. Dimbes-dombos vidéken fekszik a viszonylag jól karbantartott Frigiliana. A látogatásod történelmi jellegű is lesz, mivel a falu arculata elárulja, hogy is nézett ki Dél-Spanyolország arab fennhatóság alatt. Ez a kirándulás legfeljebb 2 órát vesz igénybe kávészünettel együtt. Malagából Friglianába kevesebb, mint egy óra alatt juthatsz el.

Andalúziai utazások FOGLALD LE ITT

Ronda, Andalúzia

Ne tévesszen meg a város neve, Ronda egyértelműen csodaszép. Spanyolország belterületén található, kb. félórára Malagától. Főként arról híres, hogy alatta egy 120 m mély kanyon terül el. A múltban Ronda két részre volt felosztva – spanyolra és maorira, a 18. században a várost egy híddal kötötték össze. A múltra masszív maori falak emlékeztetnek, de fürdője és lélegzetelállító kilátásai is emlékezetesek maradnak majd számodra.   

Castellfollit de la Roca, Katalónia

Ha a katalán tengerparton nyaralsz, látogasd meg az 50 m magas, meredek lejtőn elterülő Castellfollit de la Rocát. Reneszánsz házak egymás hegyén-hátán, csupán 1 km²-n. Nos, igen, jól látod, ennyire pici ez a város.

Katalóniai utazások FOGLALD LE ITT

Cadaqués, Katalónia

Fehérházas falvakat Katalóniában is találsz. Nem is akármilyeneket! Cadaqués például Dalít is inspirálta, de ezen nem is csodálkozunk. Kubai stílusú építményei, macskaköves utcái, színes csónakokkal teleszórt kikötője nagyon egyedi látványt nyújt. Mivel a település csak egy szűk úton keresztül közelíthető meg, a turistamentes kirándulás garantált. Barcelonából ide 2 óra alatt jutsz el.

San Vicente de la Barquera, Kantábria

Ez a régi halászváros az északi partvidéken az ókori Róma idején bevehetetlen erőd volt. Minden oldalról víz védi, de hegyek is körbeveszik. Kilátása egyszerűen lenyűgöző. Bilbao másfél órára van San Vicente de la Barquera-tól. Ne felejts a hátizsákodba bedobni egy fürdőruhát is, néhány jó strand is megtalálható a környéken, pl. a Kék zászlós Merón.

Cudillero, Astúria

Egy újabb spanyolországi városka, amely dombról néz le a nagyvilágra. A legendák arról suttognak, hogy első lakói a vikingek voltak, a legrégebbi írásos emlék a településről azonban a 15. századból származik. A színes házakon kívül falu legnagyobb attrakciójának a halászbúcsú számít. Minden este megkóstolhatod a halászok legfrissebb fogásait a helyi kocsmában. A legközelebbi nagyváros Gijón.

Llastres, Astúria

Llastres is tipikus halászfalu. Itt szinte minden e foglalkozás körül forog, ezért bűn lenne kihagyni a helyi halpiacot. Teli gyomorral könnyebb lesz nekivágni a 15. századi építmények felfedezésének is. Mivel Astúria esős környék, jó lesz, ha a kiruccanást valamikor június és szeptember közé tervezed.

Alcala del Júcar, Kasztília-La Mancha

Spanyolország belső részén, Valenciától kb. 2 órára találod meg az eredetileg maori Alcala del Júcar nevű várost. Érdekessége, hogy egykor barlangokba épített lakóhelyekkel volt tele, ennek a technikának köszönhetően egész éven keresztül egységes hőmérsékletet tudtak tartani. Ja, és el ne felejtsük: itt van Spanyolország legöregebb bikaviadal-arénája.

Mogarraz, Kasztília és León

A civilizációtól teljesen izolált városka hegyek között éli máig is középkori tradíciókkal átszőtt életét. Építészete főleg arab és zsidó elemeket rejt. Gyönyörű ékszerekeiről és hímzéseiről is híres.

A fénykép forrása: Alfonsodetomas | Dreamstime.com

Sóller, Mallorca

Egy picit tápászkodj fel a pokrócodról, ha Mallorcán élvezed éppen az életet, és ülj fel egy Sóllerbe vezető történelmi kisvonatra. Miért? A narancsvirágok illatáért, a fokhagymás mártásos halért, a frissítő gyümölcslé ízéért és a mindent belengő történelmi múltért.

Mallorcai utazások FOGLALD LE ITT


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - a foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Fotó: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Kattintson a megjegyzésre
To Top