Connect with us

Hírek

Spanyolország teszt és karantén nélkül, Magyarország lekerült a kockázatos beutazási országok listájáról

Spanyolország teszt és karantén nélkül, Magyarország lekerült a kockázatos beutazási országok listájáról

Spanyolország jelenleg 2 kategóriába sorolja az országokat: kockázatos és nem kockázatos országok. Magyarország 2021. 06. 21. 0:00-tól lekerült a kockázatos beutazási országok listájáról, azaz immár teszt és karantén nélkül is utazhatunk.

Advertisement

Spanyolország jelenleg 2 kategóriába sorolja az országokat: kockázatos és nem kockázatos országok. Azok, akik a járvány szempontjából nem kockázatos országból utaznak be (jelenleg Magyarország is ide tartozik), a formanyomtatványt kell kitölteniük előzetesen, azon kívül további kötelezettségük nincsen. A kockázatosnak minősített országok aktuális teljes listája itt tekinthető meg. A listát az egészségügyi helyzet függvényében hetente felülvizsgálják. A jelenlegi intézkedés 2021. augusztus 1. 23:59-ig érvényes.  

Azok, akik a járvány szempontjából kockázatos országból utaznak be az alábbi igazolások egyikével kell, hogy rendelkezzenek:

  • Igazolás beoltottságról: A származási ország illetékes hatósága által kiállított igazolást fogadnak el, amely igazolja, hogy a WHO vagy az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által engedélyezett vakcinával került beoltásra a beutazó. Jelenleg a SputnyikV vakcina nem tartozik ebbe a körbe. Az igazolást a vakcina utolsó dózisának (Janssen esetében az 1., a többi vakcina esetében a 2. dózis) beadása napját követő 14. naptól kezdődően fogadják el érvényesnek. Az igazolásnak legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia: beoltott neve, a beoltás dátuma megjelölve az utolsó dózis beadásának dátumát, a vakcina típusa, beadott dózisok száma, kiállító ország, az igazolást kiállító szervezet megjelölése.

Figyelem, a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány nem elegendő. Szükséges beszerezni a fenti összes adatot tartalmazó igazolást.

  • Igazolás teszteredményről: Ha kockázatosnak minősített országból utazunk és nem rendelkezünk igazolással a beoltottságról, vagy igazolással arról, hogy átestünk a COVID-19 betegségen Spanyolország úgy döntött, hogy szükséges a teszt. Azt a negatív eredményű igazolást fogadják el, amely az országba érkezést megelőző 48 órán belül állítottak ki. Az igazolásnak legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia: név, mintavétel dátuma, elvégzett teszt típusa, kiállító ország.
  • Igazolás arról, hogy átesett a COVID-19 betegségen: Illetékes hatóság vagy egészségügyi szolgáltató által kiállított igazolást fogadnak el feltéve, hogy az első pozitív eredményű PCR, TMA teszt elvégzését követően legalább 11 nappal később állították ki. Az igazolás érvényessége a teszt elvégzése dátumától számított 180. napon lejár. Valamennyi igazolást spanyol, angol, francia vagy német nyelven fogadják el. Az igazolásnak legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia: név, az első mintavétel dátuma, amelynek pozitív teszteredménye lett, elvégzett teszt típusa, kiállító ország.

Azoknak, akik beutaznak az országba – beleértve azokat is, akik tranzitálnak más országba – kötelező kitölteniük egy formanyomtatványt az indulás előtt. A formanyomtatvány kitöltése után az utas egy QR-kódot kap, amelyet be kell mutatni egyrészt az indulás előtt a beszállást kezelő személyzetnek, másrészt érkezéskor az ellenőrzés során. A formanyomtatvány a https://www.spth.gob.es honlapon vagy a SPAIN TRAVEL HEALTH – SpTH applikáción keresztül tölthető ki. 

A 12 év alatti kiskorúaknak nem kell igazolással rendelkeznie (igazolás beoltottságról, igazolás teszteredményről, igazolás arról, hogy átesett a COVID-19 betegségen), azonban a formanyomtatványt rájuk vonatkozóan is ki kell tölteni.

Kedvezményes repjegyek Spanyolországba

Spanyolország

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Barcelona retúrjegy Budapestről most 13 715 Ft-tól https://t.co/4XK9g9CaLdMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
Közvetlen járat New Yorkba az Austrian Airlines-szal 154 900 Ft-ért https://t.co/CvuI4zUBEIMennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
NAP AJÁNLATA: Családbarát nyaralás Egyiptomban? 5*-os pihenés Makadi Bay-en 138 295 Ft-ért https://t.co/2Nxnl0d3r7Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Isztambul a Pegasus Airlines légitársasággal, repjegyek Budapestről 35 900 Ft-ért! https://t.co/RS2VLkRX8TMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Ínycsiklandozó Bologna Budapestről már 7 840 Ft-tól https://t.co/Y5WTTXaPRcMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Tenerife all inclusive ellátással most 149 900 Ft-tól https://t.co/u9MzKILzIbMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
5 ingyenes program az Emirates-től (Burj Khalifa, Dubai Fountain és sok más) https://t.co/vJp1kvZSfpMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Az USA december 6-tól szigorítja a belépési feltételeket. 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kérnek https://t.co/fQddTw0vFMMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Lombardia rejtett gyöngyszeme, Bergamo https://t.co/wmXhF0ImMHMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Egyiptom és a Maldív-szigetek is elfogadja a magyar védettségit https://t.co/abHGl7eaB7Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top